CNA interzice reclamele cu Rosia Montana – Induc publicul in eroare

0
612

CNA interzice reclamele cu Rosia Montana - Induc publicul in eroare

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a interzis, in sedinta marti, reclamele care promoveaza proiectul de la Rosia Montana. 

Reprezentantii institutiei au precizat pentru Ziare.com ca pentru spoturile respective s-a impus o decizie de intrare in legalitate, ceea ce inseamna ca societatile media nu le mai pot difuza pana cand acestea nu vor fi modificate in conformitate cu legea.

CNA sustine ca reclamele respective incalca articolul 29, litera f din Legea Audiovizualului, in care se mentioneaza ca acestea trebuie “sa nu stimuleze comportamente daunatoare sanatatii sau sigurantei populatiei”.

In plus, ele incalca si Codul de reglementare a continutului audiovizual, mai exact articolele 93 si 104, in care se spune “comunicarile comerciale audiovizuale trebuie sa respecte, indiferent de forma si de durata, principiile de protectie a minorului, de informare corecta a publicului, de respectare a demnitatii umane, de asigurare a unei concurente loiale”, respectiv “sunt interzise publicitatea si teleshoppingul in care se utilizeaza practici comerciale inselatoare sau practici comerciale agresive“.

Contactati de Ziare.com, reprezentantii RMGC au precizat ca nu doresc sa comenteze informatia, pana la un anunt oficial.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ce s-a intamplat in sedinta CNA

Vă invităm să citiţi articolul integral în ziare.com, Marti, 15 Octombrie 2013.

Sursa: Ziare.com

Autor: Constantin Pescaru,

Foto: CNA.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply