Cutremur de 4,7 grade Richter în Vrancea

0
548

Este cel de-al doilea cutremur puternic din luna octombrie, după seismul din dimineaţa de 6 octombrie, când pământul s-a mişcat la 5,5 grade.

În această seară, la ora 22.33, zona Vrancea s-a cutremurat din nou.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, cutremurul a a avut o magnitudine de 4,7 grade pe scara Richter. Acest seism vine la nouă zile după un alt cutremur major, de 5,5 grade, care a avut loc în dimineaţa de 6 octombrie.

„Avem de-a face cu un şoc dublu, având în vedere că la un interval aşa de scurt de timp au fost două cutremure asemănătore, de 5 grade. A durat doar trei secunde unda, astfel că mulţi oameni nu au realizat dacă a fost cutremur. Este una din caracteristicile zonei Vrancea. Eu zic că este bine că au fost aceste cutremure. În ultimii doi ani activitatea în Vrancea a fost slabă. Într-un fel era de aşteptat să se întâmple acest lucru”, a declarat Mircea Radulian, aflat chiar la ora sesimului în direct la România TV.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 136 de lkilometri şi, potrivit specialiştilor de la INFP, ar putea fi urmat de replici de mică intensitate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La nici un minut de la seism, mai multe persoane din diferite zone ale ţării au postat pe reţelele de socializare că au simţit că s-a mişcat pământul:

Citiţi continuarea articolului în adevarul.ro, 15 oct.2013.

FOTO Facebook.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply