Primarul Mangaliei cere soluţii legislative pentru rezolvarea problemei hotelurilor abandonate

0
669

Edilul Mangaliei, Cristian Radu, a participat, marţi, 18 iunie, alături de alţi primari din judeţ, la întâlnirea cu o parte dintre senatorii USL, organizată la Neptun. La reuniune au mai fost prezenţi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

În cadrul întâlnirii, primarii prezenţi au propus o serie de modificări legislative pentru o mai bună funcţionare a unităţilor teritorial-administrative din judeţ. În acest sens,  Cristian Radu a adus în atenţia senatorilor mai multe probleme legate de turism şi dezvoltarea infrastructurii în Mangalia şi staţiunile aferente.

“Dacă până acum 10 ani, Mangalia era poarta de ieşire din România, eu îmi doresc foarte tare să devină poarta de intrare în România. De 20 de ani, tot discutăm de potenţial, dar niciodată nu îl punem în valoare. A venit timpul să dăm valoare potenţialului turistic din zona noastră de interes. Toate aceste proiecte aş vrea să le înaintez Senatului României”, a precizat primarul Mangaliei.

Totodată, edilul a prezentat senatorilor problemele zonei, care au vizat restricţiile de pe Podul de la Agigea, clădirile abandonate din staţiuni sau infrastructura deficitară, cauzată de lipsa fondurilor pentru investiţii majore în această direcţie.

“O problemă spinoasă este cea a clădirilor abandonate. Trebuie să găsim, împreună, o variantă legislativă pentru a-i determina pe deţinătorii acestor imobile să valorifice clădirile. Vorbim, de asemenea, de proiecte de infrastructură, dar nu avem bani pentru ele. Putem să deblocăm, an de an, 2-3 milioane de euro pentru a rezolva această problemă”, a mai explicat edilul Cristian Radu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Referitor la Podul de la Agigea, prefectul Constanţei, prezent la dezbateri a dat asigurări că aceste probleme se vor rezolva, în cel mai scurt timp. Astfel, reprezentanţii Prefecturii au purtat o serie de discuţii cu factorii implicaţi în rezolvarea acestei situaţii, iar până în toamnă, când vor începe lucrările de reabilitare a podului, circulaţia rutieră se va efectua pe patru benzi, cu angajamentul că se va asigura fluenţa traficului pe pod.

Miercuri, 19 iunie 2013, Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply