Exploatarea gazelor de șist poate genera dezvoltare pentru România, spune Corlățean

0
601

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, a declarat la Realitatea TV că exploatarea gazelor de șișt poate genera dezvoltare pentru România, subliniind că subiectul trebuie tratat rațional și pe baze științifice.

Subiectul, care este menționat în Programul de guvernare, „trebuie tratat corect, rațional și pe baze științifice pentru că componenta de mediu este importantă. În același timp, dincolo de bătălia de imagine și de interese care au generat tratări diferite ale acestui subiect, vom vedea că, în realitate, cu o tehnologie corectă, cu respect pentru mediu, acest lucru poate genera dezvoltare, poate genera resurse pentru o țară cum este România”, a declarat duminică, la Realitatea TV, Titus Corlățean, întrebat dacă va fi reluată discuția asupra acestei chestiuni.

Ministrul de externe a mai precizat că este nevoie de o dezbatere publică pe acest subiect, cu prezentarea argumentelor de o parte și de alta. „Guvernul are intenția de a promova transparent și de a discuta mizele dezvoltării României, inclusiv această chestiune energetică legată de gazele de șist”, a spus Corlățean.

Citeşte mai mult pe REALITATEA.NET, duminică, 6 ian.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply