Maria Grapini: Impozitul forfetar nu va mai fi în 2013 precum cel din 2009

0
546

farmec.ro

Ministrul Maria Grapini le-a pus gând rău firmelor care declară fictiv venituri zero pentru a scăpa de impozite.

Ministrul pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini confirmă că se lucrează la reintroducerea  impozitului forfetar, aşa cum afirmase premierul Victor Ponta, dar promite că nu vom mai avea „acea nebunie“ care a fost în urmă cu trei ani.

Ministrul pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a confirmat pentru „Adevărul“ că a avut o discuţie de principiu cu premierul Victor Ponta pe tema introducerii impozitului forfetar, dar a precizat că „nu va fi acea nebunie creată în 2009 în urma căreia au fost decimate IMM-urile“. Impozitul forfetar, supranumit şi impozit minim, este o taxă pe venituri pe care firmele o plătesc chiar dacă nu au realizat venituri.

Contribuabilii declară cifra de afaceri (vânzările) din anul anterior şi plătesc impozit în funcţie de acel cuantum, chiar dacă suma a fost egală cu zero. Există tranşe fixe de impozit, iar prima tranşă începe cu zero, nu cu o anumită sumă a cifrei de afaceri, astfel că nimeni nu este scutit de la plata acestuia. Impozitul se numeşte forfetar tocmai pentru că este plătit înainte ca veniturile să fie realizate.

Vor fi taxate doar anumite servicii

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Am discutat, într-adevăr, cu premierul, şi este vorba despre un impozit forfetar în servicii, şi numai în anumite servicii, nu cum s-a aplicat în 2009 la toate categoriile de firme. Atunci, în urmă cu trei ani, au intrat la grămadă firme din industrie, din construcţii, din toate zonele.

Acum este vorba despre acele sectoare nefiscalizate sau care nu plătesc taxe declarând venituri zero ori pierderi, şi poate că soluţia acolo ar putea să fie un impozit forfetar. Desigur, varianta aceasta o vom analiza împreună cu partenerii noştri din mediul privat, ca să putem lua o decizie. În orice caz nu va mai fi acea nebunie creată de impozitul minim din 2009“, ne-a declarat Maria Grapini.

Vă invităm să citiţi articolul integral în Adevarul.ro, duminică, 6 ianuarie 2013.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply