Sefii ISJ Constanţa şi primarul Mangaliei au discutat cu profesorii despre condiţiile din învăţământ

0
852

farmec.ro
carturesti.ro%20

   

Primarul Cristian Radu şi reprezentanţii conducerii ISJ Constanţa, Răducu Popescu şi Lucian Faliboga s-au întâlnit, vineri, 7 decembrie, la Casa de Cultură, cu directorii instituţiilor de învăţământ din Mangalia pentru a dezbate problemele legate de activitatea didactică de la nivel local.

În cadrul discuţiilor profesorii au prezentat o serie de probleme ce vizează drepturile salariale ale cadrelor didactice.

Vizavi de acest aspect, Răducu Popescu i-a asigurat pe profesori că este susţinătorul acestor drepturi şi că, recent, a semnat documentele care prevăd acordarea sumelor rezultate din diferenţa de 5% restantă pentru 2011.

Un alt punct discutat s-a referit la testele de evaluare, pentru elevii de gimnaziu din clasele terminale. “La matematică am optat pentru o variantă peste medie ca dificultate, în timp ce pentru limba română am ales o variantă mai simplă. Trebuie să-i stimulăm într-un fel pe elevi, să-i facem mai responsabili, iar acolo unde a existat o culpă a Inspectoratului se vor lua măsuri”, a precizat inspectorul Răducu Popescu.

Alte aspecte punctate de profesori s-au referit la acordarea zilei libere în a treia zi de Crăciun, la amenajarea sălilor şi terenurilor de sport. Cu sprijinul Inspectoratului, începând de anul viitor toate şcolile din oraş vor avea terenuri de sport .

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Primăria şi Consiliul Local sprijină învăţământul din Mangalia, iar pe lista de investiţii pentru anul 2013 se află amenajarea sălilor şi terenurilor de sport, precum şi extinderea spaţiilor şcolilor, în vederea desfăşurării unor activităţi, în scop recreativ,” a precizat edilul Mangaliei, Cristian Radu.

Primarul  a mai spus că aceste întâlniri se vor organiza periodic, astfel încât să se rezolve cât mai curând problemele unităţilor şcolare din Mangalia.

MangaliaNews.ro, Vineri, 7 decembrie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply