Gazele de şist intră în campanie electorală

0
717

REFERENDUM. Locuitorii din Mangalia vor vota pe 9 decembrie pentru interzicerea acestui tip de extracţie.

ONG-urile de mediu protestează împotriva exploatării gazelor de șist în Dobrogea.

Pe 9 decembrie în Mangalia nu se vor organiza numai alegeri parlamentare, ci şi un referendum privind interzicerea extracţiei gazelor de şist pe raza municipiului. Decizia a fost luată de consilierii locali, care au votat pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de vineri un proiect de hotărâre privind aprobarea organizării unui astfel de referendum. Cel mai probabil, data a fost aleasă pentru nu şubrezi bugetul şi aşa neîndestulător al localităţii.

Referendumul va fi însă cu siguranţă speculat de can­didaţii la alegerile parlamentare. Gazele de şist au fost, de altfel, şi una dintre temele de campanie în alegerile locale. În Mangalia, localitate în care oamenii nu au avut căldură în apartamente iarna trecută şi unde gigacaloria se anunţă şi anul acesta una dintre cele mai scumpe din ţară, subiectele ­energetice sunt dintre cele mai importante. 

Exemplul Năvodari

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Nu este pentru prima dată când autorităţile locale apelează la un referendum pentru a bloca o investiţie străină – exemplu: un depozit de deşeuri toxice amplasat aproape de ţărmul mării şi la numai câţiva kilometri de Mamaia. 72% din locuitori au ieşit la vot pe 23 mai 2010, iar aproape 99% din aceştia s-au declarat împotriva investiţiei italiene, care nu a fost demarară nici până astăzi. 

Articolul integral, în Romania libera, Luni, 29 Octombrie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply