O nouă comoară: Mereu uimitoarea şi bogata Marea Neagră

0
796

farmec.ro
carturesti.ro%20

Marea Neagră ne uimeşte cu bogăţiile sale. Una dintre companiile care a început să foreze în zona pe care am câştigat-o la Haga din disputa cu Ucraina, se aşteaptă sa dea peste cel puţin 60 de miliarde de metri cubi de gaze.

După aproape patru ani de la bătălia juridică de la Haga, în care România a câştigat zece mii de kilometri pătraţi din platoul continental al Mării Negre, se văd şi primele rezultate.

Companiile petroliere care au obţinut prin licitaţie dreptul de explorare au început cercetările. Sterling forează deja, Melrose ar trebui să construiască o sondă în câteva luni, iar Lukoil a terminat o hartă 3D a zonei.

Sterling a început să foreze în septembrie, în partea de sud, unde apa are o adâncime de 91 de metri, iar muncitorii vor săpa până la 1600 de metri în sol.

Deocamdată, din cele trei companii doar Melrose a anunţat care este cantitatea de gaze pe care mizează: aproape 60 de miliarde de metri cubi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Petrom a anunţat care vor fi redevenţele pentru cele 80 de miliarde de metri cubi de gaze, cantitate pe care o va extrage tot din platoul continental al Mării Negre.

În total, companiile din domeniu estimează rezerve de până la 140 de miliarde de metri cubi de gaze în Marea Neagră. Aceasta cantitate ar acoperi importurile de la ruşi pentru 35 de ani.

Sursa: protv.ro, Ziua de Constanta, 22.10.2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply