După ce s-a făcut de râs la Mangalia, Tusac ar putea ajunge mare director la Fondul de Mediu

0
574

carturesti.ro%20
farmec.ro
Tusac ar putea ajunge mare director la Fondul de Mediu

Deşi se visa parlamentar, pesedistul Claudiu Mihai Tusac, fostul primar al Mangaliei, va primi un post de preşedinte la nivelul Ministerului de Mediu – Administraţia Fondului pentru Mediu, în Bucureşti, cu rang de secretar de stat. Propunerea vine din partea USL Constanţa, chiar dacă Tusac a pierdut ruşinos alegerile locale. Facem precizarea că postul pe care ar urma să-l ocupe Tusac a rămas liber ca urmare a faptului că, pe 9 octombrie a.c., Radu Dan Septimiu Popa a fost revocat de premierul României, Victor Ponta, din funcţia de preşedinte.

Până la desemnarea unui nou preşedinte, instituţia a rămas în grija lui Claudiu Preoteasa, vicepreşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu. Menţionăm că Administraţia Fondului pentru Mediu este principala instituţie care asigură suportul financiar pentru realizarea proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului, constituită conform principiilor europene, poluatorul plăteşte şi responsabilitatea producătorului.

Administraţia Fondului pentru Mediu funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor. Informaţia conform căreia Tusac ar urma să fie numit preşedinte al instituţiei mai-sus menţionate a fost confirmată de liderul PSD Constanţa Cristinel Dragomir: Da, dl. Tusac este propunerea USL pentru această funcţie.

Reamintim că social-democratul Claudiu Tusac a fost ales, nesperat, primar al Mangaliei în anul 2008, reuşind atunci să-l învingă pe Zanfir Iorguş. A urmat însă un mandat zbuciumat, cu două suspendări din funcţie, cu scandaluri în Consiliul Local Mangalia şi multe procese.

La locale, anul acesta, Claudiu Tusac a candidat din nou la primărie, ieşind pe locul 3 ca număr de voturi obţinute. Întrucât la Mangalia s-a reluat scrutinul, Tusac a fost nevoit să anunţe că îl sprijină pe Cristian Radu, tot el precizând că, în schimb, va candida pe Colegiul 5 la parlamentare. N-a fost să fie aşa, însă partidul se pare că nu-l uită şi îi oferă oportunitatea de a ajunge pe o funcţie, la Bucureşti.

Alexandra ANTON, Alexandra VASILE, Replica,  Luni, 22 oct.2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

libris.ro%20
libris.ro%20


Leave a Reply