Top 6 alimente care reduc riscul aparitiei cancerului la san

0
771

Cand femeile trec de varsta de 50 de ani, riscul de a dezvolta cancer la san creste, iar asta cu atat mai mult cu cat in familie au existat cazuri de tumori canceroase.

 

Factorii care influenteaza dezvoltarea cancerului mamar nu pot fi opriti, dar trebuie sa stim ca existe metode sanatoase care ne ajuta sa prevenim riscul aparitiei acestuia, scrie HuffingtonPost.

Unul dintre cei mai importanti factori care ajuta la prevenirea tumorilor este mentinerea unei greutati normale printr-o dieta sanatoasa.

Citeste si: Top 6 mituri despre cancerul la san si adevarul despre ele

Sansele de a dezvolta cancer scad cu aproape doua treimi daca o femeie are o dieta adecvata si isi monitorizeaza constant greutatea“, sustine Cheryl L. Rock, profesor de Medicina Preventiva la Universitatea din California.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Care sunt alimentele bune pentru dieta?

1. Prune si piersici. Oamenii de stiinta de la Texas A&M au descoperit ca aceste fructe au un nivel crescut de antioxidanti, care distrug celulele bolnave si nu le afecteaza pe cele sanatoase.

2. Nuci. Cercetatorii de la Universitatea “Marshall” din Virginia de Vest incurajeaza consumul de nuci. Acestia sustin ca 50 de grame de nuci pe zi ne protejeaza de cumplita boala.

Citeste si: Secretul extraordinar din spatele nucilor. Afla beneficiile pe care le aduc sanatatii tale

3. Broccoli. Stim cu totii cat de benefic este consumul de legume pentru organism. Specialistii sustin insa ca un rol extrem de important il are broccoli. Acesta contine un compus numit indol-3 carbinol, care protejeaza celulele de la nivelul sanilor prin echilibrarea nivelului de estrogen din organism. Consumat in doua portii pe saptamana, broccoli ajuta la protejarea organismului impotriva cancerului la san.

4. Somon. Contine cantitati mari de acizi grasi Omega 3 si vitamina D, asa ca este un inamic foarte puternic al cancerului mamar. Iti recomandam sa consumi somon si pentru prevenirea diabetului zaharat, bolilor vasculare si a imbatranirii.

5. Fasole si mazare. Leguminoasele uscate ajuta la diminuarea riscului de cancer mamar multumita aportului mare de minerale, antioxidanti si fibre.

6. Cafea. Exista unele studii despre cafea care sustin efectul nociv al consumului de cafea, dar trebuie sa luam in calcul faptul ca acest aliment contine antioxidant, care protejeaza celulele sanatoase. In plus, cofeina ajuta la lupta impotriva cancerului mamar.

Sursa: depici.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply