O DESCOPERIRE în medicină pentru care un român ar putea lua premiul Nobel

0
743

Bolnavii care au suferit accidente cerebrale sau au schizofrenie vor mai avea o şansă să se facă bine cu ajutorul unui microcip menit să îmbunătăţească activitatea cerebrală. La crearea dispozitivului minune a contribuit un cercetător român de la Universitatea Wake Forest din Carolina de Nord, care a inventat alături de colegii lui americani un dispozitiv care va revoluţiona domeniul neuroştiinelor.

Ioan Opriş, 55 de ani, a realizat dispozitivul de mici dimensiuni prin care se va îmbunătăţi activitatea cerebrală a persoanelor care au suferit daune provocate de demenţă, atacuri cerebrale, schizofrenia sau chiar autismul.

Cu ajutorul dispozitivului se vor vindeca mai multe boli

Dispozitivul poate fi folosit în medicină pentru tratarea bolilor precum deficitul de atenţie, schizofrenia, demenţa, autismul, accidente vasculare cerebrale, adicţia la drog, dementa, boala Alzheimer.

Ioan Opriş a condus zilnic experimentele de înregistrare ale activităţii neuronale şi microstimulare cu curent electric. “Am analizat datele cu metode originale şi am interpretat aceste date, fiind primul membru din echipă care a observat fenomenul de comunicare la nivelul straturilor şi minicoloanelor corticale. Acest nivel de rafinament experimental este unic şi caracteristic echipei noastre”, a precizat cercetătorul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vă invităm să citiţi articolul integral pe site-ul Gandul.ro, 03 oct.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply