Cum şi-a împărţit USL liceele la Mangalia: 2 – Radu, 1 – Tusac

0
833
Fostul pedelist Vărgatu, “vopsit” la locale în penelist, a rămas pe dinafară.

După un început de an zbuciumat la Mangalia şi o vară fierbinte, cu două runde de alegeri locale, tragem linia şi concluzionăm că lucrurile s-au aşezat: USL funcţionează. Cu ajutor de la judeţ, fostul primar PSD al Mangaliei, Claudiu Tusac, a fost convins să nu îşi mai dorească o candidatură, la parlamentare, pe Colegiul 5. Colegiul, pe care a fost ales deputat în 2008 pedelistul Zanfir Iorguş, a revenit PNL-ului. Conform socotelilor liderilor USL, un candidat de la PNL ar avea mai multe şanse în sudul litoralului, având în vedere că Mangalia a fost câştigată de un candidat sprijinit de PNL (apoi şi de PSD), iar localităţile 23 August, Costineşti şi Limanu au, de asemenea, primari liberali. În schimb, Tusac speră să primească OK-ul de la PSD pentru a candida pe un colegiu în municipiul Constanţa.

Tot din zona Claudiu Tusac, fostul consilier al acestuia din vremea când era primar, Lucian Faliboga a fost numit inspector în cadrul ISJ Constanţa – instituţie condusă de un social-democrat. Avansarea lui Faliboga a lăsat liber postul de director al Liceului Callatis din Mangalia. Funcţia a fost numaidecât adjudecată de Cristina Angheluţă, profesor de română şi, coincidenţă sau nu, verişoară cu actualul primar al municipiului, Cristian Radu. Numirea ei avea loc în luna august, iar tot ca o coincidenţă, de câteva luni director al Grupului Şcolar Ion Bănescu din Mangalia este Corina Mihalache, soţia lui Ovidiu Mihalache, consilier al primarului Cristian Radu.

În plin proces de schimbare a conducătorilor unităţilor de învăţământ, pentru a echilibra oarecum situaţia, conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar a decis ca la Liceul Economic din Mangalia să fie păstrată, pe poziţia de director, Simona Ciobănel, soţia lui Marius Ciobănel, un apropiat al lui Claudiu Tusac. Ea a fost numită pe funcţie urmare a demersurilor fostului primar Claudiu Tusac împotriva lui Adrian Vărgatu (fost director al Liceului Economic), despre care spunea, în preajma campaniei electorală de la locale, că face campanie pentru pedelistul Zanfir Iorguş. Ulterior, profesorul avea să candideze din partea PNL-PC, însă în zadar. Bilanţul indică faptul că, de dragul USL, PNL şi Cristian Radu au renunţat la orice intenţie de a-l repune pe Vărgatu la conducerea Liceului Economic.

Alexandra ANTON, Replica, 29 sept.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply