Mangalia: Soluţii la problemele existente în zonă

0
795
Haitele de caini maidanezi si infrastructura „praf“, in continuare probleme de top ale mangaliotilor.

Reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, ai Poliţiei, Judecătoriei, Direcţiei de Sănătate Publică, clerici ai mai multor religii, reprezentanţi ai Sanatoriului Balnear şi de Recuperare, ai operatorilor de telefonie mobilă şi de cablu, ai firmelor de pază şi de salubritate au participat, la Centrul Cultural „Euxin“, la invitaţia primarului Cristian Radu, la o întâlnire de lucru, ce a vizat identificarea şi soluţionarea problemelor existente la nivelul acestor instituţii din municipiu, dar şi din localităţile limitrofe. Alături de aceştia s-au aflat primarul comunei Albeşti, Gheorghe Moldovan şi viceprimarii de la Limanu – Marius Dumitru, de la 23 August – Dănuţ Truşcă şi de la Pecineaga – Marcel Goreci.

Printre problemele prioritare semnalate de către participanţii la întâlnire s-a numărat, firesc, cea a câinilor comunitari: „La unitatea de cazare pe care o conduc, am avut cazuri în care turiştii au plecat după numai două zile, pentru că s-au speriat de haitele de câini“, a spus una dintre participantele la eveniment.

Certificate de urbanism care zac în sertare cu lunile, faptul că „mulţi cetăţeni vin să ceară la primărie, dar mult mai mulţi nu îşi achită taxele“ (după declaraţiile primarului Radu, care i-a dat drept exemplu la acest capitol pe taximetriştii din localitate), dar şi spaţiile de joacă inexistente de la grădiniţe şi terenuri de sport inadecvate la şcoli, precum şi infrastructura care, la ora actuală este „praf“ din cauza lucrărilor de introducere a gazelor, acestea sunt numai câteva dintre plângerile cu care s-au prezentat, la Casa de Cultură, directorii instituţiilor deconcentrate, firmelor private şi ai unităţilor de învăţământ din oraş.

Totodată, primarul Cristian Radu s-a declarat nemulţumit de absenteismul unor reprezentanţi ai unor instituţii extrem de importante din Mangalia, precum cei ai RAJA, Spitalului Municipal sau Apele Române. „Sunt oameni care nu au venit la întâlnire de teamă. Îi asigur că sunt inofensiv, că nu au de ce să se teamă, vreau doar să îmi duc la îndeplinire proiectele“, a conchis Cristian Radu.

Sursa: Editia de Sud, vineri, 28 sept.2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply