Până în 2014, Şantierul Daewoo Mangalia va construi nave pentru transportul autovehiculelor

0
783

farmec.ro
carturesti.ro%20

Constructorul de nave sud-coreean Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. a anunţat marţi că divizia sa din România a primit un contract pentru a construi două nave destinate transportului autovehiculelor, transmite agenţia Yonhap.

Potrivit contractului semnat cu firma Ocean Yield din Norvegia, şantierul Mangalia Heavy Industries S.A. va livra cele două nave până în 2014. Constructorul naval nu a dezvăluit termenii financiari ai contractului. De asemenea, contractul include şi o opţiune pentru construcţia altor patru nave.Vasele vor avea o lungime de 199,9 metri şi o lăţime de 32,3 metri şi vor putea transporta până la 6.500 de vehicule.

Compania Daewoo Mangalia Heavy Industries s-a înfiinţat în anul 1997, prin asocierea între constructorul naval Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering din Coreea, care deţine 51% din acţiuni, şi Şantierul naval 2 Mai – Mangalia, societate ce deţine 49% din acţiuni şi este sub controlul statului român. DMHI a devenit cel mai competitiv şantier naval privind construcţia şi repararea de nave din zona Mării Negre, conform Agerpres.ro.

Replica, 19 sept.2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply