Mangalia: Consiliul Local, în formulă completă de luni

0
717

farmec.ro
carturesti.ro%20

 

Consilierii locali vor valida, luni, în cadrul unei şedinţe ordinare, mandatul de consilier al lui Paul Foleanu, care a câştigat în instanţă un proces cu forul legislativ local.

VALIDARE

Consiliul Local Mangalia ar putea funcţiona, de luni, în formulă completă, pentru că aleşii locali ar trebui să valideze, în cadrul unei şedinţe ordinare, mandatul celui de-al 19-lea consilier, în persoana lui Paul Foleanu, ca urmare a procesului câştigat de acesta în instanţă. În luna iulie, magistraţii secţiei de Contencios Administrativ a Tribunalului Constanţa au admis acţiunea formulată de consilierul local Paul Foleanu (PDL) împotriva Consiliului Local Mangalia şi au anulat hotărârea de invalidare a sa în funcţia de ales local.

Paul Foleanu a fost lăsat în afara listei de consilieri locali, la învestirea Consiliului Local din luna iunie, din cauza unei stări de incompatibilitate. Drept pentru care, democrat liberalul a atacat în instanţă decizia consilierilor locali din Mangalia de a nu-i valida mandatul. Invalidarea lui Foleanu a avut la bază faptul că împotriva acestuia există o rezoluţie de incompatibilitate a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), susţinută şi printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că Foleanu a ocupat, în acelaşi timp, atât funcţia de consilier local în mandatul 2008 – 2012, cât şi cea de director la societatea Neptun – Olimp.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

PROIECTE

În altă ordine de idei, tot în şedinţa Consiliului Local, primarul Radu Cristian va propune aleşilor o serie de proiecte de hotărâre, printre care se numără reabilitarea pieţei Saturn, situată pe strada Rozelor, sau amenajarea unui obor pe un teren aparţinând domeniului privat al municipalităţii. Pe ordinea de zi se mai află un proiect de hotărâre privind acordarea de facilităţi pensionarilor, elevilor şi studenţilor pe rutele de transport public în comun.

Un alt proiect se referă la majorarea de la 700 la 800 de lei a limitei cuantumului pensiei necesar acordării ajutoarelor de urgenţă constând în alimente pentru pensionarii din Mangalia. Primarul Cristian Radu mai propune spre dezbaterea Consiliului Local şi un proiect referitor la majorarea, de la 35 de lei la 40 de lei, a valorii ajutoarelor de urgenţă acordate persoanelor cu dizabilităţi de gradele I şi II care au peste 60 de ani şi nu realizează venituri.

În fine, în şedinţa din 27 august se va dezbate şi un proiect privind mandatarea expresă a primarului de a verifica toate contractele încheiate cu autorităţile publice locale, având ca obiect închirierea, concesionarea sau/şi asocierea unor imobile terenuri sau/şi construcţii aparţinând domeniului public sau privat al autorităţii publice locale.

Tatian IORGA, Telegraf, Sambata, 25 August 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply