Callatis Mangalia ar putea scăpa de la desfiinţare

0
898
Răsturnare de situaţie!

Primarul Cristian Radu se implică în salvarea clubului.

cristianradu25-1345832010.jpg

 

Formaţia fanion a oraşului Mangalia, Callatis, care întâmpină dificultăţi financiare majore chiar înaintea începerii noului sezon al Ligii a II-a, ar putea scăpa de la desfiinţare, „ultimatumul“ fiind programat luni, când oficialii Primăriei Mangalia vor lua o decizie în ceea ce priveşte soarta echipei.

Callatis Mangalia se află în pragul desfiinţării, ca urmare a unei sume restante de 1.3 milioane de lei datorate către mai multe firme private.

Autorităţile locale au dat curs unei acţiuni de remediere a situaţiei nefericite prin care trece echipa antrenată de Mugurel Cornăţeanu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Însuşi primarul Cristian Radu speră ca, prin sprijinul oamenilor cu putere financiară din localitate, care sunt interesaţi să salveze fotbalul din Man-galia, echipa să supravieţuiască şi să evolueze în continuare în Liga a II-a.

„Încă nu s-a luat o decizie în privinţa echipei locale Callatis. S-a discutat şi astăzi (n.r. – vineri), dar luni vom putea oferi un răspuns concret. Pe mine mă interesează ca echipa Callatis Mangalia să existe, cu oameni şi fotbalişti din Mangalia. Avem investitori şi afacerişti în acest oraş care pot susţine echipa. Există şi pepinieră, juniori care joacă şi au dorinţa de a urma calea fotbalului. Callatis Mangalia are o tradiţie în fotbalul românesc. Sunt sportivi care locuiesc în Mangalia, i-am rugat şi pe aceştia să se implice, vom aştepta şi decizia lor, iar luni vom lua o hotărâre“, a declarat, pentru „Cuget Liber“, primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Se caută sponsori

Modul prin care se încearcă salvarea celor de la Callatis este simplu, dar nu şi uşor de realizat: căutarea sponsorilor. Primăria nu doreşte a se implica direct cu bani, însă aceasta poate găsi modalităţi alternative de finanţare, lucru care, în prezent, se află în discuţii. 

„Din păcate, Primăria Mangalia a virat o sumă de bani către formaţia Callatis, dar văd că nu s-a întâmplat mare lucru. Important este să nu aibă datorii la Primărie. Datoriile pe care FC Callatis le are către firmele private nu ţin de noi. În altă ordine de idei, Callatis Mangalia va primi susţinere din partea Primăriei, însă nu atât de mult din punct de vedere financiar, latură pe care vom încerca să o soluţionăm prin găsirea sponsorilor“, ne-a mai spus primarul Cristian Radu.

Participarea în campionat, ameninţată

FC Callatis Mangalia ar urma să dispute un derby, pe 29 august, cu FC Farul Constanţa, în faza a IV-a a Cupei României, asta în cazul în care nu se va desfiinţa, însă neprezen-tarea în această competiţie ar atrage după sine excluderea sa din sezonul 2012-2013 al Ligii a II-a. 

De asemenea, unul din motivele pentru care startul sezonului s-a amânat este legat de situaţia incertă a formaţiei mangaliote.
Conducătorii Callatisului nu au trimis, până în prezent, nicio hârtie către FRF în care să stipuleze desfiinţarea echipei, dar nici asigurarea că va evolua cu certitudine în noul sezon. 

În campionatul precedent, Callatis s-a clasat pe locul al 9-lea în Seria 1 a Ligii a II-a, cu 43 de puncte, după ce la sfârşitul turului se afla pe poziţia a 14-a din 16 formaţii.

Andrei Aldea, Cuget liber, 25 aug.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply