Primaria Mangalia va prelua punctele termice din oras

0
695

Este urmatorul pas pe care primarul Cristian Radu il demareaza dupa ce contractul pe care administratia il are, din 2003, cu S.C. Callatis Therm S.A. a fost denuntat unilateral.

Cristian Radu: „Daca mai relationam cu aceasta societate, riscam sa ramanem si in aceasta iarna fara caldura”

Consiliul Local Mangalia a denuntat contractul pe care administratia locala a orasului il avea incheiat, inca din anul 2003, cu S.C. Callatis Therm S.A., pe motiv ca reprezentantii societatii nu si-au respectat prevederile contractuale si, iarna trecuta, cetatenii racordati la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice nu au beneficiat de caldura. Desi au existat mai multe demersuri in acest sens, problema nu a fost rezolvata.

Prin aprobarea proiectului de hotarare privind denuntul unilateral al contractului de delegare de gestiune nr. 4.450/31.01.2003, incheiat intre C.L. Mangalia si S.C. Callatis Therm S.A., primarul Cristian Radu precizeaza, pentru cotidianul „Observator”, ca urmatorii pasi pe care administratia pe care o conduce ii va urma presupun preluarea punctelor termice de catre Primarie.

Potrivit primarului, in aceasta perioada, marea problema a locuitorilor din Mangalia este cea a apei calde. „Cetatenii din Mangalia nu au, in aceasta perioada, apa calda, ceea ce nu este deloc normal in perioada verii, atunci cand in municipiu sunt si turisti, dar ne intereseaza, in principal, soarta locuitorilor nostri. Urmatorul pas pe care il vom face dupa denuntul unilateral al acestui contract pe care Primaria il avea cu S.C. Callatis Therm S.A., este sa preluam punctele termice si, mai apoi, sa dam apa calda in Mangalia”, a declarat Cristian Radu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea, o alta grija a edilului priveste agentul termic din iarna acestui an. Edilul spune ca nu trebuie ca reprezentantii administratiei locale sa mai relationeze cu cei ai firmei Callatis Therm. „Daca mai relationam cu aceasta societate, riscam sa ramanem, din nou, fara apa calda si fara caldura in aceasta iarna”, a completat primarul.

Cristian Radu a propus si sustinut inca din campania de la alegerile locale proiectul de renuntare la serviciile Callatis Therm, atunci cand si-a luat angajamentul ca va rezilia contractul pentru ca cetatenii sa nu mai aiba de suferit.

Amintim ca verificarea contractului cu S.C. Callatis Therm S.A. a fost inceputa, la initiativa lui Cristian Radu, la doar cateva zile de la investirea sa in functia de primar, fiind prioritatea sa la debutul mandatului. Potrivit edilului, este suficient timp pana cand vremea se va raci, pentru a face demersurile necesare ca populatia sa beneficieze de agent termic.

Alesii locali au votat la secret denuntarea unilaterala a contractului, la propunerea consilierilor social-democrati. In timp ce buletinele de vot erau tiparite, primarul Cristian Radu le-a spus tuturor celor prezenti ca rezilierea contractului este o necesitate, dupa ce majoritatea cetatenilor din Mangalia a stat in frig toata iarna trecuta. La finalul votului, 13 din totalul celor 15 consilieri prezenti au votat „pentru” denuntarea unilaterala a contractului dintre administratia Mangalia si S.C. Callatis Therm S.A. Un consilier a votat „impotriva” si altul s-a abtinut.

Mihaela TIRPAN, Observator, joi, 9 aug.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply