Mangalia: Instanţa, arbitru între Paul Foleanu şi Consiliul Local

0
657

Paul Foleanu a atacat în instanţă decizia consilierilor locali din Mangalia de a nu-i valida mandatul.

ATACARE

După ce a fost lăsat în afara listei de consilieri locali din cauza unei stări de incompatibilitate, democrat liberalul Paul Foleanu a atacat ieri în instanţă decizia consilierilor locali din Mangalia de a nu-i valida mandatul. Reprezentantul PDL a declarat că s-a adresat secţiei de Contencios Administrativ din cadrul Tribunalului Constanţa cu solicitările de a anula hotărârea de invalidare a mandatului şi de obligare a Consiliului Local să-i accepte mandatul de consilier local.

Potrivit lui Foleanu, termenul de judecată în cazul său a fost fixat pe 12 iulie, legea obligând instanţa să judece acest caz în maximum 30 de zile. Paul Foleanu a fost invalidat în postul de consilier local cu votul majorităţii aleşilor locali la şedinţa inaugurală a Consiliului Local Mangalia, ce a avut loc luni. Rugat să comenteze această situaţie, viceprimarul Mangaliei, Bogdan Maganu, care este şi consilier local, a declarat că se aşteaptă hotărârea instanţei, iar dacă aceasta îi va da dreptate lui Foleanu, mandatul lui va fi validat. Numai că, spune Maganu, Consiliul Local Mangalia a luat act, în cazul democrat liberalului, de o hotărâre a instanţei supreme prin care Paul Foleanu a fost declarat incompatibil.

INCOMPATIBILITATE

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reamintim că invalidarea lui Foleanu a avut la bază faptul că împotriva acestuia există o rezoluţie de incompatibilitate a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), susţinută şi printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a precizat că Foleanu a ocupat, în acelaşi timp, atât funcţia de consilier local în mandatul 2008 – 2012, cât şi cea de director la societatea Neptun – Olimp.

Vădit nemulţumit de decizia aleşilor, Paul Foleanu a acuzat că măsura luată împotriva sa este un abuz grosolan. În plus, Foleanu a spus că membrii comisiei de validare nu au luat în calcul şi o serie de documente în care, potrivit lui Foleanu, se atestă că legea prin care el a fost declarat incompatibil de ANI a fost abrogată. Şi în acest caz, preşedintele primei şedinţe a noului CL Mangalia, Gheorghe Mazâlu, i-a explicat lui Foleanu faptul că acesta nu a depus la timp aceste documente şi că poate face acest lucru pentru viitoarea şedinţă, când ar putea fi luată în calcul validarea sa ca şi consilier.

Tatian IORGA, Telegraf, Miercuri, 04 Iulie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply