Marea luptă pentru Primăria Mangalia are loc duminică

0
888

   

Pregătirile pentru repetarea alegerilor de la Mangalia au intrat pe ultima sută de metri.

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa a stabilit calendarul alegerilor pentru consilieri locali şi primarul localităţii Mangalia, care vor avea loc, duminică, 24 iunie. Potrivit programului aprobat de BEJ, campania electorală a început încă de joi, 14 iunie, şi se va încheia, sâmbătă, 23 iunie, la ora 7.00.

În cursul zilei de vineri, primarul şi preşedintele biroului electoral de circumscripţie au preluat de la prefect buletinele de vot. Votarea va începe, duminică, 24 iunie, la ora 7.00, şi se va încheia la ora 21.00.

Deşi pe buletinele de vot se regăsesc toate cele 11 nume ale candidaţilor la funcţia de primar al municipiului Mangalia, în cursa electorală au mai rămas, practic, doar 10, deoarece Mihai Claudiu Tusac a urmat sfatul şefului său de partid, Radu Mazăre, şi s-a retras din competiţie. În acest context, PSD a anunţat că partidul îl va susţine pentru funcţia de primar la Mangalia pe independentul Cristian Radu, care este susţinut şi de PNL.

Aşadar, la alegerile din data de 24 iunie, locuitorii din Mangalia vor avea de ales dintre Zanfir Iorguş (PDL), Cristian Radu (candidat independent), Marin Oprea (candidat independent), Adrian Cîrlescu (PRM), Ion Niculescu (candidat independent), Marian Dorner (Par-tidul Verde), Marin Ciocîia (PP-DD), Thiera Marios Cotlet (candidat independent), Teodor Munteanu (candidat independent) şi Vasile Moldovanu (PER).
Cu toate acestea, bătălia finală va avea loc între primii doi clasaţi, mai exact între Zanfir Iorguş şi Cristian Radu, deoarece, după cum a reieşit şi la alegerile din 10 iunie, ceilalţi candidaţi nu au obţinut voturi importante.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reamintim că Biroul Electoral Central a anulat rezultatele alegerilor din data de 10 iunie, de la Mangalia, unde primar fusese ales democrat-liberalul Zanfir Iorguş. Decizia de anulare a alegerilor pentru primar şi consiliul local a fost luată la solicitarea PNL – filiala judeţeană Constanţa.

BEC a constatat că rezultatul alegerilor a fost viciat, în condiţiile în care în unele secţii s-a permis să se voteze după ora 21.00, ora de închidere a urnelor.

La scrutinul din 10 iunie, cele mai multe voturi pentru funcţia de primar i-au revenit candidatului Zanfir Iorguş (PDL) – 31,92%, acesta fiind urmat de Cristian Radu (candidat independent susţinut de PNL) -29,94% şi de Mihai Claudiu Tusac (PSD) – 26,11%.

În urma alegerilor pentru consiliul local, care au fost anulate de BEC, PSD i-au revenit 8 consilieri, PDL – 7 consilieri, PNL – 3 consilieri şi PP-DD – 1 consilier.

Pentru alegerile de duminică, în municipiu au fost înfiinţate 26 de secţii de votare, unde sunt aşteptaţi la urne 35.939 alegători.

Cuget Liber, Sambata, 23 Iunie 2012. Autor: Carmen MOCANU. 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply