Alegeri – Mangalia, rechemată la urne

0
669

35.939 alegători din Mangalia sunt aşteptaţi duminică, la cele 26 de secţii de votare din muncipiu, pentru a-şi realege primarul şi Consiliul Local

REPETARE

Aproximativ 30.000 de cetăţeni cu drept de vot din Mangalia sunt aşteptaţi duminică pentru a-şi exprima liber opţiunea pentru alegerea primarului şi a Consiliului Local, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a decis anularea şi repetarea scrutinului din 10 iunie pentru fraudă electorală. Acest lucru este posibil deoarece BEC a acceptat solicitările de reorganizare a alegerilor locale la Mangalia, venite din partea PSD, PNL, PC, care au reclamat sute de nereguli la secţiile de votare. De asemenea, în cazul municipiului Mangalia, BEC a constatat că rezultatul alegerilor a fost viciat în condiţiile în care, în unele secţii s-a permis să se voteze după ora 21.00, ora de închidere a urnelor.

10 PENTRU UN LOC

Cu ocazia repetării scrutinului, deşi va fi prezent pe buletinul de vot, candidatul PSD, Claudiu Tusac, a anunţat că se retrage din cursa pentru fotoliul de primar, el îndemnându-şi alegătorii să voteze candidatul independent susţinut de USL, Cristian Radu. Astfel că, duminică, la alegeri, vor candida Cristian Radu (candidat independent), Zanfir Iorguş (PDL), Marin Oprea (independent), Adrian Cîrlescu (PRM), Ion Niculescu (independent), Marian Dorner (Partidul Verde), Marin Ciocîia (PP-DD), Cotleţ Marios Thiera (independent), Teodor Munteanu (independent), Vasile Moldovan (PER). Pentru alegerile de duminică, în municipiu au fost înfiinţate 26 de secţii de votare, unde sunt aşteptaţi la urne 35.939 alegători. Votarea va începe la ora 7.00 şi se va încheia la ora 21.00. Rezultatele finale nevalidate ale scrutinului din 24 iunie vor fi făcute publice de BEC în cursul zilei de luni, 25 iunie. Potrivit legii 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, noile alegeri au loc în aceleaşi condiţii, folosindu-se aceleaşi liste electorale şi aceleaşi liste de candidaţi şi candidaturi independente.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tatian IORGA, Telegraf, Sambata, 23 Iunie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply