Fostul primar al Mangaliei nu mai candidează; Tusac îi face loc lui Cristian Radu, după ce PSD i-a promis un post de deputat – video

0
666

Rugat să nu înceapă conferinţa la ora 17.00, pentru ca toată presa să ajungă la eveniment, Claudiu Tusac a fost generos: s-a lăsat aşteptat 45 de minute, înainte de a anunţa că se retrage din cursa pentru funcţia de primar al Mangaliei.

Doresc să salut decizia Biroului Electoral Central de reluare a votului la alegerile pentru primar şi pentru Consiliul Local. Mangalia merită mai mult decât un primar ales prin ameninţări, prin teroare, prin tot felul de încălcări ale legii electorale. Iorguş şi oamenii săi din PDL au fraudat aceste alegeri cu o ură şi o sete pe care nu mi-o puteam închipui, şi-a început Tusac conferinţa de presă, citind de pe un comunicat pe care ulterior l-a înmânat celor prezenţi.

Înainte să-şi anunţe decizia de a se retrage, Tusac a mai făcut referire la realizările sale, apoi a spus că luptele din Mangalia trebuie să înceteze, uitând, desigur, că el a reprezentat un factor generator al stărilor conflictuale.

Am înţeles mesajul alegătorilor din 10 iunie. Am ieşit al treilea. Am luat peste 26% din voturi, ceea ce consider că este puţin pentru cât am făcut pentru oraş. Însă sunt lucruri mai importante decât politica şi unele lucruri mai importante decât Mihai Claudiu Tusac. Mai important este ca Mangalia să nu fie o insulă izolată. (…) doresc să anunţ că nu voi candida mai departe pentru funcţia de primar al municipiului Mangalia. Important este ca în Mangalia să realizăm USL, pentru a alunga din oraş cancerul portocaliu, a declarat Tusac, precizând mai departe că sunt proiecte pentru care trebuie să existe garanţia că vor continua.

Dacă ştim sigur că Iorguş va face tot ce se poate pentru a opri aceste proiecte, atunci ştim la fel de sigur că Radu Cristian, ca primar, alături de un viceprimar PSD, le vor continua, a mai afirmat Tusac.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cu alte cuvinte, dacă până acum nu a existat USL la Mangalia, acum PSD-ul lui Tusac este gata să bată palma cu ACD (PNL+PC), cerând în schimb postul de viceprimar în viitorul consiliu. Nu Tusac este neapărat cel interesat de funcţie, el precizând în schimb că va candida la toamnă pentru un fotoliu de deputat. Unde? Chiar la Mangalia, sau cel puţin aşa îşi doreşte el, întrucât, susţine Tusac, s-a ataşat de municipiul din sudul judeţului.

Interesant de punctat că, după toată campania de dinainte de 10 iunie, Tusac a precizat că nu-şi aduce aminte să fi fost atacat de contracandidatul Radu. Pacifist cu Radu, dar războinic cu Iorguş, Tusac nu pare să fi înghiţit însă bine decizia pe care PSD Constanţa i-a sugerat să o ia, şi anume să se retragă din cursă, dovadă fiind şi răbufnirea (anemică, totuşi), la adresa jurnaliştilor de la Replica. Îl scuzăm, dat fiind că nu se află în cea mai bună pasă a carierei sale politice.

Alexandra ANTON, Replica, 16 iunie 2012. 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply