Claudiu Tusac se retrage, PSD susţine candidatura independentului Cristian Radu

0
650

 

Mangalia, in asteptarea alegerilor corecte.

Zanfir Iorguş nu ştie dacă va mai rămâne în competiţie sau se retrage.

Lui Cladiu Tusac, primarul Radu Mazăre i-a cerut să facă „un pas înapoi”.

Pregătirile pentru alegerile de la Mangalia sunt în plină desfăşurare, campania electorală a început pe 14 iunie şi urmează să se încheie pe 23 iunie, la 7 dimineaţa. Vineri, reprezentanţii Biroul Electoral Judeţean au făcut public calendarul de organizare şi desfăşurare al scrutinului de la Mangalia, după ce Biroul Electoral Central a decis, prin vot, repetarea alegerilor pe motiv de fraudă. Mai exact, membrii BEC au admis cererea candidatului independent pentru funcţia de primar al Mangaliei, Cristian Radu, de anulare a alegerilor locale desfăşurate în data de 10 iunie, astfel încât, conform legii electorale, pe 24 iunie, de la 7.00 dimineaţa, începe, din nou, votarea.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Departe de proceduri, legislaţie şi alte măsuri ce urmează a fi luate până în ziua alegerilor, la Mangalia candidaţii, dar şi susţinătorii acestora sunt într-o continuă tensiune. La acest sfârşit de săptămână sunt aşteptate mitinguri de susţinere pentru candidaţii la funcţiile de primar şi pentru formaţiunile care participă la alegeri. Nu sunt excluse nici scandalurile la aceste evenimente, ceea ce ar spori şi mai mult tensiunea. Cu toate acestea, candidaţii se feresc să declare deschis dacă intră în competiţie sau nu. Primul cu care am discutat şi care ne-a spus că aşteaptă motivarea BEC pentru repetarea alegerilor a fost candidatul PDL, deputatul Zanfir Iorguş. Conform numărării voturilor de duminică, Iorguş s-a clasat pe primul loc în preferinţele electoratului din Mangalia, însă s-a ferit să spună deschis dacă va mai candida sau nu. „Deocamdată, BEC a luat decizia prin vot de organizare a alegerilor de la Mangalia în 24 iunie, dar nu au publicat şi motivarea. În funcţie de motivarea BEC vom analiza şi vom decide ce vom face”, a declarat pentru „Observator” deputatul Zanfir Iorguş.

Candidatul care s-a clasat al doilea la numărarea voturilor, independentul Cristian Radu este foarte încrezător că drumul pe care l-a început este cel corect şi speră ca, la Mangalia, corectitudinea alegerilor să corespundă necesităţilor populaţiei. „Sub nicio formă nu voi renunţa. Merg până la capăt; am depus contestaţie, am cerut anularea alegerilor şi acest lucru a fost aprobat şi merg până la capăt. Cel care va câştiga să o facă în mod corect şi cinstit”, a declarat Cristian Radu.

De partea cealaltă, primarul ales în 2008 şi candidat pentru un nou mandat, social democratul Mihai Claudiu Tusac a fost sfătuit, zilele trecute, de preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, primarul Radu Mazăre, să facă „un pas înapoi”. Şi asta a şi făcut! Vineri seară, într-o conferinţă de presă, primarul Mangaliei în perioada 2008 – 2012, Claudiu Mihai Tusac şi-a anunţat retragerea din competiţia electorală care urmează să se desfăşoare pe 24 iunie. Cu lacrimi în ochi le-a transmis colegilor săi că este necesar ca proiectele pentru Mangalia să continue, fără certuri, scandaluri sau încălcări ale legii. „Doresc să anunţ că nu voi candida mai departe pentru funcţia de primar al municipiului Mangalia. Important acum este ca în Mangalia să realizăm USL, pentru a alunga din oraş cancerul portocaliu! Important este ca PSD să câştige alegerile pentru Consiliul Local, pentru a avea o garanţie că proiectele începute de mine vor continua! (…) Dacă ştim sigur că Iorguş va face tot ce poate pentru a opri aceste proiecte, atunci ştim la fel de sigur că Radu Cristian, ca primar, alături de un viceprimar PSD le va continua, pentru binele Mangaliei. PSD şi ACD vor veghea, de pe poziţii de egalitate, ca destinul Mangaliei sa fie pe mâini bune. Mangalia are nevoie de un primar care să fie susţinut de USL, pentru că oamenii nu mai trebuie să sufere niciodată din cauza politicii. Am luat decizia de a nu candida în urma unor discuţii îndelungate cu conducerea centrală şi locală a PSD. Radu Mazăre a fost unul dintre cei care m-au susţinut în a lua această decizie. Vreau să vă asigur pe toţi că nu a fost o decizie uşoară şi ea a fost bine cântărită, alături de toţi colegii şi prietenii mei din PSD”, le-a transmis Claudiu Tusac locuitorilor din Mangalia care trebuie să ştie că acesta îşi doreşte ca, duminică, pe 24 iunie, să voteze Radu Cristian pentru funcţia de primar şi PSD pentru Consiliul Local.

De precizat că, în conformitate cu prevederile protocolului încheiat între independentul Cristian Radu şi PSD Mangalia, funcţia de viceprimar va reveni PSD.

Claudiu Tusac va candida la alegerile parlamentare din toamnă pentru funcţia de deputat pe colegiul în care este inclus şi municipiul Mangalia.

Dupa declaratiile lui Tusac referitoare la retragerea din cursa, am vrut sa aflam daca s-a schimbat ceva in strategia lui Zanfir Iorgus, insa nu am reusit sa aflam acest lucru, intrucat deputatul si-a inchis telefonul si nu a mai putut fi contactat.

Mihaela TIRPAN, observator, 16 iunie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply