Iorguş face contestaţie la ÎCCJ: “Oricum, mă duc şi câştig şi a doua oară”

0
841

Candidatul PDL la Primăria Mangalia şi câştigătorul scrutinului electoral din 10 iunie, Zanfir Iorguş, s-a deplasat, ieri, la Bucureşti, unde a depus o contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Românie împotriva deciziei BEC de a relua alegerile în sudul litoralului. Iorguş consideră că BEC nu se poate substitui instanţelor de judecată, iar decizia luată privind reorganizarea alegerilor reprezintă „un atac la democraţie”.

„Supăraţi că nu au câştigat şi văzând că nu pot cumpăra voturile tuturor cetăţenilor Mangaliei, băieţii care au pierdut alegerile şi cei din spatele lor au reuşit să cumpere voturile BEC. Acesta este un atac la democraţie. Nu e important cine a câştigat alegerile, important e ce hotărăsc băieţii din spate.

Voi contesta hotărârea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a arăta imperfecţiunile existente în funcţionarea BEC. O instituţie cu reprezentare politică, cu membri de partid în componenţa ei, se substituie instanţelor de judecată. Fac lucru acesta pentru a arăta cum nişte indivizi, fie ei şi membri BEC, pot călca legea şi Constituţia ţării în picioare şi anulează nişte alegeri democratice fără nicio probă”, a declarat Iorguş

„Probabil că o vom ţine până la sfârşitul anului în alegeri“

De altfel, deputatul a menţionat că are încredere că va câştiga alegerile şi de această dată pentru că, spune el, oamenii au înţeles că „Mangalia nu este de vânzare”.
„Oricum, mă duc şi îi bat şi a doua oară pentru că eu sunt convins că cetăţenii au înţeles că Mangalia nu e de vânzare. Aşa că le transmit contracandidaţilor să îşi pregătească hârtiile şi banii să conteste şi a doua oară, şi a treia oară alegerile deoarece vor pierde de fiecare dată. Probabil că o vom ţine până la sfârşitul anului în alegeri, pentru că aşa dictează interesele din spatele contracandidaţilor mei”, a spus Iorguş.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ca o notă separată, menţionăm că decizia BEC pare să confirme o serie de zvonuri apărute încă dinaintea campaniei electorale privind planul conducerii USL de la nivel judeţean pentru Mangalia. Potrivit unor surse, intenţia liderilor Uniunii, în special a celor din PSD, a fost aceea de a lansa doi candidaţi în cursa electorală pentru Mangalia cu scopul de a „rupe” cât mai mult din electoratul lui Iorguş.

Şi, pentru că se aşteptau ca acesta să câştige şi în condiţii „vitrege”, sursele noastre spun că PSD a pregătit un plan B, prin care Iorguş urma să fie bombardat cu contestaţii din toate cele trei părţi ale USL, fapt care s-a şi întâmplat în decursul ultimelor zile. Aceleaşi surse spun că „dovezile” de fraudare a alegerilor prezentate de cei care au făcut contestaţii erau pregătite din timp de conducerea PSD, aşteptând iminenta victorie a lui Iorguş.

Alexandra BĂLAN, cugetliber, vineri, 15 Iunie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply