Lovitură de teatru: alegerile de la Mangalia se repetă!

0
645

farmec.ro
carturesti.ro%20

Alegerile pentru Primăria Mangalia se vor relua în data de 24 iunie, asta după ce Biroul Electoral Central a primit mai multe contestaţii formulate de principalii candidaţi şi partidele pe care aceştia le reprezintă privind fraudarea alegerilor. Aceştia reclamă o serie de nereguli întâmplate atât în perioada de campanie, precum şi în ziua alegerilor locale.

Astfel, BEC a decis ca alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Mangalia, precum şi pentru reprezentaţii consiliului local vor fi reluate.

Deputatul PDL Zanfir Iorguş, cel care a ieşit câştigător la alegerile din 11 iunie, spune că reorganizarea alegerilor arată că liderul PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi ceilalţi reprezentanţi USL sunt pregătiţi să facă „japcă pe faţă”.

„E japcă pe faţă. Aşa vrea Nicuşor Constantinescu şi aşa vrea USL-ul, ca la Mangalia să nu se realizeze nimic. Dacă nu sunt ei, să nu fie nimeni. E imoral ce se întâmplă. Ei au organizat alegerile, ei le-au fraudat şi tot ei fac contestaţii şi cer reorganizarea. N-am ce să mai comentez”, spune Iorguş.

Cu privire la acest aspect, autorul contestaţiei, candidatul independent Cristian Radu a declarat: „Consider că decizia este una normală şi morală. Alegerile au fost fraudate în mod clar. Este un aspect pe care îl cunoaşte toată lumea. Nu voi accepta să pierd în felul acesta. Dacă oamenii nu mă votau şi nu mă doreau primar, mi se părea normal să stau de-o parte. Însă, nu pot să accept ca cineva să treacă peste voinţa alegătorilor prin fraudă. S-au găsit voturi peste tot, ascunse, sute de persoane au votat după ora 21.00, deşi secţiile trebuia închise, sunt buletine falsificate”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Întrebat dacă este de părere că va câştiga acest scrutin electoral, Radu a menţionat: „Da, cred că voi câştiga. De fapt, cred că vor câştiga oamenii din Mangalia, care vor avea posibilitatea să îşi exprime în mod real opţiunea de vot. Eu personal nu accept ca cineva să îşi bată joc de munca mea şi să încalce drepturile oamenilor”.

Candidatul PSD, fostul primar al Mangaliei, Claudiu Tusac, a declarat că se vede câştigător după desfăşurarea alegerilor din 24 iunie.

„Este o decizie normală, pentru că s-au comis prea multe fraude. În primul rând, s-a votat după ora 21.00, s-au găsit voturi ascunse în diverse locuri, au fost pozate voturile, s-au dat bani şi câte şi mai câte. Eu consider că voi câştiga funcţia de primar. Trebuie să îmi continui proiectele şi cred că, atât timp cât şi Guvernul este condus de PSD, este normal ca eu să ocup funcţia de primar”, a declarat Tusac.

Alexandra BĂLAN, cugetliber, Joi, 14 Iunie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply