BEC: Telefoanele mobile, INTERZISE în cabinele de vot

0
839

Biroul Electoral Central a decis sâmbătă, ca alegătorilor să le fie interzis accesul cu telefoane mobile, camere foto şi video în cabina de vot, informează România TV. Prin această decizie cei de la BEC vor să elimine posibilele fraude electorale. 

Alegătorii nu vor avea voie cu telefoanele mobile în cabina de vot

România alege duminică. Aflaţi cine este primar în oraşul dumneavoastră, duminică, în ziua alegerilor de la România TV şi de la RTV.NET. Noi vă vom ţine la curent minut de minut cu cele mai importante informaţii de la vot.

La ora 7 se deschid secţiile de votare pentru alegerile locale din 2012. Pentru alegerile din 10 iunie, BEC a luat o nouă măsură de prevenire a fraudei electorale. Pentru prima dată, Biroul Electoral Central a interzis accesul în cabina de vot cu telefoane mobile sau camere de luat veder. Scopul – evitarea posibilelor fraude electorale.

Nu s-a anunţat încă şi cum va fi aplicată această măsură. Printre variante ar fi aceea ca alegătorii să lase telefoanele şi alte aparate la membrii comisiei de votare, odată cu buletinul, urmând să le ridice la ieşirea din cabină. De asemenea, ar putea fi amenajate spaţii speciale în care votanţii să-şi lase gadget-urile până la finalizarea votului sau pur şi simplu să li se ceară să închidă telefoanele înainte de a intra în cabină.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Prin această măsură se urmăreşte prevenirea cumpărării de voturi de la alegători, după ce în trecut s-au semnalat situaţii în care votanţii fotografiau buletinul de vot cu ştampila pusă pe un anumit candidat, iar apoi primeau bani pentru sufragiul acordat.

O altă decizie inedită luată de BEC înaintea alegerilor locale 2012 este aceea de a valida inclusiv buletinele de vot mâzgălite de alegători.

Alegătorii au voie să voteze o singură dată şi doar în localitatea în care au domiciliul. Atenţie! Cei care sunt prinşi că dau sau acceptă mită pentru a vota un anumit candidat vor fi aspru sancţionaţi. Pedeapsa pentru mită electorală este cuprinsă între 6 luni şi 5 ani de închisoare.

Pentru alegerile din acest an au fost constituite peste 18.000 de secţii de votare. Scrutinul se va încheia la ora 21.00.

Sursa: RTV.net, 09 iun 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply