Ghidul alegerilor locale, duminică, 10 iunie.

0
672

farmec.ro
carturesti.ro%20
Primarii vor fi aleşi într-un singur tur, după o campanie apatică. Vezi cum se votează şi oraşele importante unde există o competitie reală.

Românii îşi aleg duminică, 10 iunie, o nouă administratie locală – primari, consilii locale, presedinti de consilii judetene si consilii judetene. Votul aduce o premieră: primarii vor fi alesi intr-un singur tur de scrutin – locul 1 ia totul. Asadar, nu va exista un al doilea tur, ca pînă acum. Modificarea sistemului de vot a avut ca efect eliminarea mizei politice in multe localitati, acolo unde diferentele intre primii doi clasati erau mari, si a indus o lipsă totală de implicare din partea candidatilor în campania electorală.

  • Vezi mai jos cele mai importante informatii despre modul în care se desfasoara votul de duminica, sanctiunile legale, dar si lista localitatilor in care exista o competitie reala intre principalii candidati

Cum se decid castigatorii

Vor avea loc alegeri pentru: 

  • consiliile locale
  • consiliile judetene;
  • primari;
  • presedinti ai consiliilor judetene.

Primarii si presedintii consiliului judetean se aleg din primul tur de scrutin. Este declarat ales primar candidatul care a intrunit cel mai mare numar de voturi valabil exprimate.

In caz de balotaj se organizeaza un nou tur de scrutin la doua saptamani de la primul tur (24 iunie 2012) la care vor participa doar candidatii care se afla in aceasta situatie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi articolul integral pe HotNews.ro, vineri, 8 iunie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply