A ţinut buletinele de vot acasă

0
653
 
Secretarul Daniel Vlădescu, de la Mangalia, suspectat de tentativă de fraudare a alegerilor.

Modul în care se vor desfăşura alegerile locale la Mangalia este pus sub semnul întrebării. Mai sunt doar 2 zile până la alegeri, iar până în prezent au avut loc mai multe forme de manifestare a unor susţinători ai unor candidaţi care contravin unui mod civilizat de desfăşurare a campaniei electorale şi chiar a alegerilor. Dacă până acum nu prea a ieşit în evidenţă, secretarul Consiliului Local Mangalia, Daniel Vlădescu, s-ar părea că a început să umble cu fofârlica.

Acesta a preluat, miercuri, 6 iunie, de la Prefectura Constanţa, un număr de 44 de buletine de vot pentru Consiliul Local Mangalia, însă nu au fost predate imediat Biroului Electoral de Circumscripţie (BEc) 2 Mangalia, aşa cum prevede legea, în vederea anulării, ci le-a dus acasă, după care le-a distribuit celor 26 de secţii de votare, câte un buletin pentru fiecare secţie, iar ultimele 18 fiind predate către BEc abia azi. El a anunţat, azi, că a distribuit cele 26 de buletine secţiilor de votare, ridicând suspiciuni de fraudare a alegerilor, prin metoda suveică.

Acest mod de fraudare a alegerilor se desfăşoară astfel:

1. Un votant oarecare intră în secţie, ia buletinul de vot de la comisie şi intră cu el în cabină.

2. Nu-l ştampilează ci îl îndoaie şi îl pune în buzunar. Scoate o altă hârtie albă sau un buletin de vot falsificat, îl împachetează discret şi îl bagă în urnă ca să pară că a votat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

3. Iese afarăm, unde îl aşteaptă organizatorul acţiunii de falsificare. Îi predă buletinul original şi primeşte bani pentru asta. Şeful acţiunii pune ştampila Votat în dreptul candidatului pe care-l susţine şi îl înmânează unui alt votant.

4. Acesta îl bagă în buzunar şi intră în secţie. Ia de la comisie un al doilea buletin de vot.

5. Intră în cabină, se face că votează dar păstrează în buzunar buletinul pe care l-a primit de la comisie.

6. Iese din cabină şi introduce în urnă buletinul ce fusese ştampilat din afara secţiei.

7. Iese afară şi predă buletinul neştampilat şefului acţiunii. Acesta pune din nou votul pe candidatul său şi predă hârtia unui alt votant, iar ciclul se reia. Se pot obţine astfel sute de voturi dar te costă să convingi fiecare persoană în parte să participe la suveică. La ţară, lucrurile merg însă mult mai uşor.

Replica, 8 iunie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply