Mangalia: Bannerul, bătaia de stradă, şi plângerea împotriva poliţiei

0
674

Un grup de aprox. 15 susţinători ai PDL Mangalia au sărit să se bată, ieri, pe strada principală din oraş, cu un grup similar ca număr de social democraţi, care încercau să posteze pe domeniul public un banner electoral. Spiritele s-au încins atât de tare, încât a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor şi jandarmilor pentru a pune punct încăierării generale care a urmat.

În încercarea de a calma cele două tabere, forţele de ordine au folosit spray-uri lacrimogene. În urma conflictului, doi dintre participanţii la bătaia generală au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale, bannerul electoral a fost confiscat de poliţişti ca şi „corp delict”, iar alţi participanţi la încăierare au ajuns la Poliţie, unde au dat explicaţii privind cele întâmplate.

La sediul Poliţiei Mangalia a sosit şi prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, care a solicitat returnarea bannerului reţinut de oamenii legii. Imediat după ieşirea din sediul Poliţiei, Constantinescu a declarat:

„Aici sunt ciorile vopsite. În loc să stabilizeze situaţia, să aplice legea, să-i reţină pe cei violenţi şi să dea bannerul înapoi PSD, poliţiştii au confiscat mesh-ul şi l-au reţinut pe consilierul primarului. Mie mi-au spus că Poliţia trebuie să reţină acel banner pentru că este corp delict. Nu bannerul este corp delict, ci bâta sau cuţitul, bannerul este victimă şi este proprietatea PSD! Este un abuz. Aici, la Mangalia, fiecare face ce vrea şi Poliţia, în frunte cu Nicolae Pescaru şi Valentin Mustăţea, care urmăresc tot ce facem, au fost martori la violenţe şi nu au făcut nimic, tolerează acţiunile lui Iorguş şi ale celui care se ascunde sub sigla de independent – fostul cms şef al Gărzi Financiare, Cristian Radu. O să informez şi eu ministerul să ia măsuri împotriva poliţiştilor care trebuie să dispară de aici. Este western la Mangalia”.

La rândul său, primarul social democrat Claudiu Tusac a declarat: „Cei de la Poliţie mi-au spus ce spun de patru ani: că sunt sub ocrotirea şi îndrumarea PDL şi răspund numai la comenzile lor. Ne-au confiscat bannerul fără nicio explicaţie. Noi nu avem voie să punem niciun mesh, să facem campanie ca orice partid politic, iar ei au voie să facă ce vor. În faţa Poliţiei şi a jandarmilor, pedeliştii au sărit la bătaie, iar ei nu au păţit nimic. Oamenii PDL au procedat ca nişte huligani şi nu li s-a întâmplat nimic, pentru că sunt oamenii lui Iorguş”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Joi, 07 Iunie 2012, Cristian MARIN, telegrafonline.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply