Autorităţile statului, somate să pună capăt ilegalităţilor şi conflictelor izbucnite în campania electorală din Mangalia

0
821

farmec.ro
carturesti.ro%20

Comunicat de presă:

PDL Mangalia solicită autorităţilor statului să se autosesizeze pentru a pune capăt ilegalităţilor, tentativelor de fraudă şi violenţelor la care recurge, în campania electorală, actualul primar al municipiului, Mihai Claudiu Tusac şi oamenii acestuia.

Un conflict, care ar putea duce la escaladarea violenţelor în oraş şi care s-a soldat cu rănirea mai multor persoane, s-a produs miercuri după-amiază, când o echipă a PDL Mangalia a fost agresată de membri şi susţinători ai PSD. Evenimentul a avut loc în momentul în care democrat liberalii au încercat să împiedice reamplasarea unui mesh electoral a cărui îndepărtare a fost dispusă prin decizii ale Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 2 Mangalia şi Biroului Electoral de Circumscrinţie Judeţeană nr. 14 Constanţa.

Conflictul a avut loc în faţa sediului Primăriei, sub privirile reprezentanţilor forţelor de ordine care nu au intervenit pentru a restabili ordinea, deşi mai multe persoane au fost atacate şi lovite cu pumnii şi picioarele de către apropiaţi ai lui Claudiu Tusac, oameni cunoscuţi că fac parte din lumea interlopă. Poliţiştii au folosit spray lacrimogen în mijlocul participanţilor la conflict, iar jandarmii au recurs la forţă, nejustificat şi doar împotriva celor agresaţi.

Unul dintre candidaţii la Consiliul Local din partea PDL, Levent Beghim, a fost transportat de urgenţă la spital pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale, după ce a fost ranit în conflict. Şi alte persoane au fost lovite şi au suferit diverse leziuni.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mesh-ul care a generat acest conflict a fost luat în custodie de Poliţie.

În acest context, PDL Mangalia reia avertismentul lansat cu câteva zile în urmă şi cere tuturor instituţiilor statului cu competenţe în asigurarea respectării legalităţii să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica escaladarea tensiunilor în cadrul comunităţii şi declanşarea de noi conflicte.

În comunicatul precedent, conducerea locală a PDL se arăta îngrijorată de faptul că actualul edil al oraşului, candidat din partea PSD, a recurs la falsuri şi înscenări pentru a dovedi că unii conducători de unităţi, care au alte convingeri politice decât ale sale, trebuie schimbaţi din funcţii.

Mihai Claudiu Tusac a recurs, totodată, la ameninţări mai mult sau mai puţin voalate la adresa susţinătorilor competitorilor săi, fapte de natură să stârnească reacţii greu de controlat.

 PDL Mangalia semnalează un alt fapt extrem de grav, respectiv încălcarea gravă a legii prin pregătirea fraudării alegerilor de către grupări de interese formate în jurul unor candidaţi la funcţia de primar.

În această situaţie, care pune în pericol inclusiv normele elementare ale statului de drept, PDL Mangalia cere imperativ reprezentanţilor statului să-şi facă datoria şi să împiedice comiterea unor infracţiuni pedepsite de lege, inclusiv cu închisoarea, respectiv întocmirea de liste în vederea cumpării de voturi în favoarea unor candidaţi.

Biroul Permanent Local al PDL Mangalia.

http://www.editiadesud.ro/?p=3460,  6 iunie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply