Luptele de stradă au îngrozit Mangalia; Radu Cristian trece pe primul loc în cursa pentru Primărie

0
698

farmec.ro
carturesti.ro%20

Pe ultima sută de metri, bătălia electorală din Mangalia se duce la propriu, în plină stradă. Echipele fostului şi actualului primar şi-au împărţit pumni şi picioare în faţa Primăriei, din motive demne de o cauză mai bună. În timp ce contracandidaţii lui se războiesc prin metode neortodoxe, candidatul Mangaliei la postul de primar, Radu Cristian, a deschis un Economat, a renovat biserici şi a făcut curăţenie prin oraş. Susţinătorii săi au motive de bucurie: surse din rândul sociologilor afirmă că în toate sondajele, Radu Cristian a trecut pe primul loc, cu câteva zile înaintea alegerilor.

Reporter: Domnule Radu Cristian, mai sunt câteva zile până la alegeri. Din 10 iunie, veţi fi primarul independent al Mangaliei?

Radu Cristian: Categoric da. Sunt om de cuvânt. Voi fi un primar independent, aşa cum am promis încă de când am intrat în cursa pentru Primărie. Eu vin la Primărie să fac treabă, nu scandal. Mangalia s-a săturat de scandalurile dintre clanurile celor doi cumetri care şi-au împărţit până acum oraşul. Locuitorii oraşului nu mai vor o Primărie dependentă de grupurile de interese conduse de finu şi cu naşu. Oamenii vor pe unul de-al lor, iar eu sunt un om de-al locului. Important este ca toată lumea să ştie că la alegerile din 10 iunie se va vota într-un singur tur de scrutin. Avem un singur vot, o singură şansă pe care nu trebuie să o irosim. Eu, Radu Cristian, respect dreptul tuturor de a alege la Consiliul Local partidul care vă reprezintă, dar votul pentru primar este total diferit. La Primărie se votează omul, nu partidul.

Rep.: Cum veţi obţine sprijinul politic în CL pentru proiectele din programul dvs. Mangalia, oraş european?

R.C: Voi avea o colaborare excelentă cu Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi Guvernul României. În CL, voi avea susţinere concretă de la consilieri ai mai multor partide şi formaţiuni, respectiv USL, PRM, PP-DD, PNŢCD, UDTTMR. Cu preşedintele CJ mă înţeleg foarte bine de multă vreme. La Bucureşti, am stabilit deja contactele cu miniştrii noului Guvern. Cu această susţinere masivă, vom atrage fondurile necesare pentru a face din Mangalia un oraş european.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Rep.: Ce se mai întâmplă prin Mangalia, în ultimele zile de campanie? Am auzit că s-au cam încins spiritele între echipele de susţinători.

R.C.: Cei doi cumetri care au condus până acum oraşul acţionează împreună atunci când cineva le ameninţă poziţiile, iar în restul timpului se ceartă pe ciolan şi pe putere. Cea mai recentă dovadă este ziua de miercuri, 06 iunie 2012. Clanurile celor doi s-au încăierat în faţa Primărie, în plină stradă. S-au tăiat, s-au băgat în spital. Probabil şefii lor, finu’ şi cu naşu’, nu s-au înţeles cum să-şi împartă iar oraşul. Au instaurat teroarea în Mangalia. Aşa au făcut mereu, aşa vor să facă şi de acum încolo. Oamenii sunt dezgustaţi de atâta scandal. Ne este frică să mai mergem pe stradă. Mangalia este acum un oraş sub asediu. Pentru ziua de votare, cerem insistent protecţie şi pază din partea Jandarmeriei.

Rep.: Spuneţi-ne ce proiecte concrete aţi aplicat dvs. în timp ce contracandidaţii îşi reglează conturile în stradă?

R.C.: Eu vin la Primărie să fac treabă, nu să mă aflu în treabă. Când spun ceva, eu fac. Am deschis primul Economat din Mangalia. Am găsit locaţiile pentru celelalte două (deschidere: Colonişti – 15 iunie şi 1 Decembrie – 25 iunie). Am ajutat asociaţiile de locatari să igienizeze subsolurile blocurilor. Am făcut curăţenie în mai multe zone ale oraşului. Am sprijinit finalizarea lucrărilor la unele biserici şi racordarea unor imobile la apă potabilă. Toate acestea sunt fapte, nu vorbe. Eu nu am promis că o să fac. Eu deja am făcut proiecte pentru oameni.

Rep.: Ştiam că aveţi un proiect legat de termoficare. Ce ne puteţi spune?

R.C.: Am strâns câteva mii de semnături pentru creşterea subvenţiei la căldură şi reducerea costurilor la întreţinere, pe timpul iernii. Săptămâna viitoare, după alegeri, voi promova în CL o Hotărâre prin care persoanele cu venituri de până la 800 lei/membru de familie vor primi subvenţie integrală la gigacalorie. Cei cu venituri cuprinse între 800-1.800 lei/membru de familie vor primi subvenţii de până la 50% din costuri. Am demonstrat că sunt om de cuvânt. Ştiu ce trebuie făcut şi am planul pentru a face din Mangalia un oraş european, în care oamenii să aibă un trai decent şi civilizat.

Rep.: Un mesaj de final pentru alegători?

R.C.: Acum, dragi concetăţeni, decizia este în mâinile dumneavoastră. Pe 10 iunie, nu uitaţi: avem un singur tur de scrutin. Un singur vot, o singură şansă să ne rupem de trecut. Să ne luăm oraşul înapoi! Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Rocsana CRISTEA, replicaonline, iunie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply