Apel pentru salvarea câinilor comunitari din Mangalia!

0
794

Partidul Verde, filiala Mangalia,

COMUNICAT

Vă aducem la cunoştinţă, cu durere în suflet, faptul că, în Mangalia s-a declanşat un veritabil război împotriva câinilor comunitari.

De nenumărate ori autoritațile Mangaliei au afirmat cu mândrie că pentru întreținerea unui câine comunitar se alocă in jur de câteva sute de lei, în fiecare lună. În ci…uda acestui mit, în ciuda a nenumărate cazuri făcute public despre condițiile atroce de găzduire în Biobaza din Mangalia, a canibalismului din cauza lipsei de hrană și a lipsei totale de tratamente medical-veterinare, bătaia de joc față de aceste animale fără stăpân continuă în Mangalia. Oamenii care iubesc acești câini, care încearcă să amelioreze condițiile de viață în acest ”lagăr de ecarisaj”se lovesc permanent de obstacole greu de depășit. Partidul Verde îi admiră,îi respectă și îi ajută pe acești oameni în pofida acestei administrații nepăsătoare și insensibile la suferința unor ființe vii.

De aceea, Partidul Verde face apel la presa și la locuitorii Mangaliei de a face public cât mai des și mai pe larg relatări, declarații, materiale filmate și fotografiate a situației câinilor comunitari din Mangalia cu scopul de a trezi în noi compasiunea și respectul față de niște animale nevinovate. Partidul Verde deține informații că acești câini nu primesc apă și nici hrană, că nu li se acordă nici un fel de tratament medical, deși câinii sunt bolnavi de boli care nu se transmit la om sau alt animal, a cărei tratare costă foarte puțin, că in ultimile 2 săptămâni au fost uciși peste 50 de câini in mod barbar, fiind găsite pe câmp cadavrele a multor câini.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Toate aceste aspecte contravin flagrant legii de protecție a animalelor și reprezintă caz penal. Numai cu ajutorul tuturor celor care mai iubesc animalele, mai putem împiedica măcelărirea acestor sute de câini nevinovați și de a atrage atenția autorităților din Mangalia că prezenţa pe străzi a câinilor fără stăpân este o problemă care trebuie soluţionată cu răbdare şi omenie, cu legea în mână, nu prin ucidere în masă. Ştiu că, în marea majoritate a locuitorilor Mangaliei au acasă unul sau mai mulţi câini, pe care îi iubesc şi îi tratează ca pe nişte membri ai familiei. Gândiţi-vă şi la rudele lor sărace și nevinovate de pe străzile Mangaliei care cad pradă furiei electorale. În speranţa că nu vă este indiferentă soarta atâtor inimi neprihănite, vă amintesc o vorbă de spirit: „Cine nu iubeşte animalele, nu iubeşte nici oamenii!”.

Vă mulțumesc!

Dörner Marian,

Președinte Partidul Verde, organizaţia municipală Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply