Radu Cristian a prezentat locuitorilor Mangaliei soluţiile pentru termoficarea oraşului

0
696

farmec.ro
carturesti.ro%20

 Radu Cristian a prezentat locuitorilor Mangaliei soluţiile pentru termoficarea oraşului
Candidatul independent la Primaria Mangalia, Radu Cristian, a prezentat în ultimile zile, locuitorilor Mangaliei, soluţiile pentru termoficarea oraşului, după ce va prelua mandatul de primar.

In cadrul unor întalniri pe cartiere, Radu Cristian a discutat cu cetăţenii oraşului despre cauzele care au dus la lipsa căldurii şi apei calde în timpul iernii 2011-2012. Oamenii au acuzat pe fostul şi actualul primar că s-au ocupat împreună de privatizarea serviciului de termoficare a Mangaliei, iar cei care au de suferit sunt simpli cetăţeni, plătitori de taxe şi impozite la Primărie.

Radu Cristian i-a asigurat pe locuitorii Mangaliei că după 10 iunie, când va prelua mandatul de primar, primul lucru pe care îl va face va fi să readucă termoficarea la Primărie. Aceasta va fi prioritatea zero. Imediat după ce vom scăpa de firmele capuşă, de intermediari precum Callatis Therm, mă voi ocupa de achiziţionarea combustibilului pentru iarna viitoare. Am discutat deja cu mai mulţi mari producători, care ne vor oferi un produs competitiv, la mai puţin de jumătate de preţ faţă de ce avem în prezent, a subliniat Radu Cristian. El a spus că în factura finală vor fi eliminate comisioanele, pierderile de pe traseu şi toate celelalte costuri nejustificate.

Candidatul independent Radu Cristian a mai discutat cu concetăţenii săi despre finalizarea demersurilor pentru introducerea alimentării cu gaze naturale în Mangalia. Cei prezenţi l-au acuzat din nou pe primarul în funcţie că nu a facut nimic timp de patru ani pentru a aduce gazul în oraş, iar acum, în campanie, a săpat şanţuri peste tot, din motive exclusiv electorale. Radu Cristian i-a asigurat pe cetăţenii Mangaliei că a stabilit deja contacte cu reprezentanţii societăţii care va alimenta oraşul cu gaze naturale, iar în primele luni după ce va prelua mandatul de primar, se vor face primele probe la conductele de gaze naturale.

De asemenea, Radu Cristian i-a informat pe oameni ca pe termen mediu, actualul sistem de termoficare din oraş va fi înlocuit cu un serviciu public aparţinând Primăriei, bazat pe un sistem de centrale proprii la fiecare bloc, alimentate cu gaz natural şi cu energie electrică produsă de panouri foto-voltaice. Introducerea unui astfel de sistem public de termoficare are ca avantaje preţul scăzut de producţie a gigacaloriei, eliminarea pierderilor din reţea, dar şi confortul sporit în locuinţe. Prin implementarea acestui sistem, preţul gigacaloriei va fi de sub 200 lei.

Cazurile sociale vor fi sprijinite prin acordarea de subvenţii persoanelor defavorizate, familiilor cu copii mici, precum şi persoanelor cu venituri de până la 1800 lei/persoană/lună. Toate categoriile de subvenţii vor fi aplicate pentru cetăţenii Mangaliei, indiferent de tipul de locuinţă pe care o posedă (apartament sau casă).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

replicaonline, 21 mai 2012.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply