Mangalia: Pachete pentru peste 3.500 de pensionari

0
880

farmec.ro
carturesti.ro%20

Primăria Mangalia a mărit plafonul de acordare a pachetelor cu alimente de la 650 de lei, la 700 de lei de persoană.

PLAFON MAJORAT

Primăria Mangalia a început, de ieri, distribuirea pachetelor cu alimente care se acordă gratuit prin hotărâre a Consiliului Local. Noutatea în această lună este că, dacă luna trecută au fost acordate pachete pentru aprox. 2.500 de persoane, în această lună vor primi ajutoare peste 3.500 de persoane. Acest lucru este posibil ca urmare a unei noi hotărâri a Consiliului Local, din 27 aprilie, iniţiată de primarul Claudiu Tusac, privind majorarea plafonului de acordare a pachetelor cu alimente de la 650 de lei, la 700 de lei de persoană.

„Important este faptul că, prin aceeaşi hotărâre, s-a eliminat criteriul cumulării venitului pe familie. Dacă înainte de 27 aprilie se lua în calcul un venit total al familiei de 1.300 de lei, acum nu se mai utilizează acest criteriu. De exemplu, dacă o persoană din familia de vârstnici are pensia de 1.000 lei, iar cealaltă are 690 de lei, se poate depune documentaţia pentru obţinerea pachetului lunar cu alimente doar de către persoana cu venitul lunar mai mic”, se arată într-o informare a Primăriei Mangalia.

AJUTOR

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La rândul său, primarul Claudiu Tusac a declarat: „Am afirmat în numeroase rânduri că vârstnicii Mangaliei sunt părinţii şi bunicii noştri! Trebuie să-i respectăm, să-i ajutăm în această perioadă grea în care guvernele portocalii le-au tăiat pensiile, i-au obligat să plătească CAS şi le-au redus numărul medicamentelor compensate. Le-am arătat respectul şi dragostea mea la fiecare evenimente organizat de instituţia primăriei. Am încercat să le înfrumuseţez viaţa prin jocuri distractive de şah şi table, prin concursuri culinare şi multe alte mici surprize”.

El a adăugat că a mărit plafonul pentru aceste pachete pentru a putea ajuta cât mai multe persoane din Mangalia cu pensii mici sau care nu realizează venituri ori suferă din cauza unui handicap. Pachetele cu alimente de bază se distribuie în săptămâna 14 – 18 mai din cele două centre – cantina Grupului Şcolar Industrial ”Ion Bănescu” şi sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr.1 – între orele 9.00 şi 16.00.

Tatian IORGA, marti, 15 Mai 2012, telegrafonline.ro.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply