Start în campania electorală pentru locale

0
799

Vineri, 11 mai, se va da, oficial, startul campaniei electorale pentru alegerile locale din 10 iunie. Candidații își vor putea convinge alegătorii să-i voteze până sâmbătă, 9 iunie, la ora 7.00.

Pentru prima oară, primarii vor fi aleși dintr-un singur tur, ca și președinții de consilii județene. Au fost scoase la bătaie 3.187 de primării, 1.338 de locuri de consilieri judeţeni şi 40.311 de locuri de consilieri locali. În total, statul va scoate din buzunar pentru organizarea alegerilor aproximativ 100 de milioane de lei.

În campanie, candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, precum şi cetăţenii au dreptul să-şi exprime opiniile, în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă.

În timpul campaniei electorale se asigură candidaţilor, în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii, care pot fi amplasate la sediul primăriei, în şcoli, universităţi, case de cultură, cămine culturale şi cinematografe. Este interzis însă să fie organizate actiuni de campanie în unitățile militare, dar și în spațiile din şcoli şi universităţi în perioada de desfăşurare a cursurilor.

Articolul complet, in evz.ro, 10 mai 2012.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply