Astăzi aflăm componenţa Guvernului Ponta

0
964

Premierul desemnat, Victor Ponta: „Dacă vom obţine miercuri sprijinul politic al conducerilor celor trei partide din USL pentru lista miniştrilor, sper ca tot în cursul zilei de miercuri să am o discuţie politică cu grupurile parlamentare care ar putea să ofere un sprijin privind învestitura noului Guvern.“

LISTA CU MINIŞTRI, PREGĂTITĂ

Premierul desemnat, Victor Ponta, a anunţat, ieri, că USL nu va schimba structura Executivului şi va numi 20 de miniştri în cabinetul care va fi propus Parlamentului, urmând să apară câteva funcţii de ministru delegat: unul pe turism, altul pe energie, unul pe administraţie şi ultimul pe dialog social, la pachet cu cel pentru relaţia cu parlamentul. Lista cu cei 20 de miniştri va fi făcută publică, conform anunţului lui Ponta, în această seară. „Voi prezenta întreaga listă a propunerilor pe care le voi face către conducerile celor trei partide din cadrul USL. Dacă vom obţine miercuri sprijinul politic al conducerilor celor trei partide din USL pentru lista miniştrilor, sper ca tot în cursul zilei de miercuri să am o discuţie politică cu grupurile parlamentare care ar putea să ofere un sprijin privind învestitura noului Guvern“, a declarat Ponta. El a adăugat că va marşa pe actuala structură a Guvernului pentru a nu pierde timp şi energie în a forma noi ministere.

NUME VEHICULATE

Chiar dacă a refuzat să facă publică lista integrală a miniştrilor, Ponta a pomenit câteva nume. Întrebat dacă senatorul PNL Mircea Diaconu şi Corneliu Dobriţoiu (PNL) vor face parte din noul minister, acesta a spus că „au şanse mari să ajungă miniştri“. Mai exact, este posibil ca cei doi să deţină portofoliile ministerului Culturii, respectiv al Apărării. Premierul desemnat a adăugat că Daniel Constantin are emoţii pentru că va ocupa un minister „greu“. Posibil Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Printre numele vehiculate se află şi reprezentanţi ai PSD Constanţa. Nicolae Nemirschi ar putea prelua portofoliul de ministru al Mediului, iar senatorul Alexandru Mazăre pe cel de ministru delegat al Ministerului Turismului. De asemenea, una dintre propunerile PSD ar fi ca din viitorul Executiv să facă parte cei doi tehnocraţi – ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, şi cel al Justiţiei, Cătălin Predoiu. Printre numele vehiculate se mai află şi Dan Nica pentru portofoliul Administraţiei, Ioan Rus la cel al Internelor, Florin Georgescu la Finanţe.

ANTICIPATE?

Pe lângă discuţiile despre noul cabinet, Ponta a declarat că îşi doreşte să găsească o soluţie pentru organizarea de alegeri anticipate. Liderul PSD a precizat că nu-şi doreşte amânarea alegerilor parlamentare până în noiembrie, dar că va trebui să găsească varianta constituţională în acest sens şi a punctat că, din cauza prevederilor constituţionale, scrutinul nu poate fi organizat în septembrie. „Există o prevedere în Constituţia României care spune că în maximum 20 de zile de la data alegerilor trebuie convocat noul Parlament. Or, dacă le facem în septembrie şi convocăm la 20 de zile, fostul Parlament încă nu şi-a încetat mandatul“, a explicat Ponta. Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat că „anticipatele sunt o necesitate“. „Este o perioadă în care va fi important să explicăm ce am făcut şi să ne asumăm eventualele greşeli comise în perioada guvernării. UDMR, cu 7% în Parlament, nu poate declanşa alegeri anticipate, dar va susţine o decizie care să ducă la organizarea lor“, a explicat liderul UDMR.

Marti, 01 Mai 2012, Ionela HALCIUC,  telegrafonline.ro.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply