Mâine, sudul litoralului rămâne fără curent electric

0
719

15 localităţi vor fi afectate

O amplă lucrare de pregătire a modernizării staţiei de transformare Neptun se va desfăşura pe parcursul zilei de duminică, 22 aprilie, între orele 6:00 si 18:00. Enel Distribuţie Dobrogea execută lucrarea în reţeaua electrică de înaltă şi medie tensiune, iar pentru a realiza în siguranţă aceste lucrări complexe şi pentru a grăbi finalizarea lor, este necesara întreruperea parţială (în secvenţe de câte patru ore) a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din Mangalia şi din 23 August. De asemenea, în intervalul precizat, va scădea gradul de siguranţă în alimentarea cu energie electrică al staţiunilor din sudul litoralului.

În aceste condiţii, consumul staţiilor de transformare Neptun, Mangalia Nord, Şantier Naval DAEWOO Mangalia, Mangalia Vest va fi preluat parţial din reţeaua de medie tensiune, din staţiile Eforie, Costineşti şi Tătaru pentru 12 ore în ziua de duminică, 22 aprilie.

Echipele Enel Distributie Dobrogea împreună cu echipe ale contractorilor vor efectua aceste lucrări, în regim de maximă mobilizare, pentru a reduce pe cât posibil efectele scăderii gradului de siguranţă în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

Principalele localităţi care ar putea fi afectate de eventuale întreruperi ale alimentării cu energie electrică în cursul zilei de duminică, 22 aprilie, sunt:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Costineşti

Neptun

Olimp

Jupiter

Venus

Saturn

Cap Aurora

23 August

Dulceşti

Pecineaga

Moşneni

Mangalia

Vama Veche

2 Mai

Limanu

Pompe de apă – RAJA – Galeşu, Dulceşti, Albeşti, Hagieni

SN Daewoo Mangalia

În eventualitatea apariţiei unor întreruperi în reţeaua de înaltă şi medie tensiune, acestea vor fi remediate în regim de urgenţă, urmând ca timpul de realimentare al consumatorilor să se facă în cca. 120 minute.

Lucrarea menţionată constă în montarea provizorie a unui stâlp metalic de 110kv ce permite devierea reţelei pentru a facilita începerea lucrărilor ample de modernizare a staţiei de transformare 110/20/10 kv Neptun. Modernizarea staţiei are o foarte mare însemnătate pentru zona de sud a litoralului, permiţând racordarea de noi consumatori şi extinderi de reţele, în timp ce staţia Neptun va fi integrată în sistemul de telecontrol, astfel încât, la finalizarea investitiţiei, se vor reduce timpii de întrerupere în zonă şi va asigura un confort energetic sporit.

Ziua de Constanta, Sambata, 21 Aprilie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply