Tusac rămâne primarul Mangaliei

0
744

Iorga făr’ de onoare să-şi dea demisia de… onoare!

Primarul a anunţat că va cere revocarea prefectului, care a dat dovadă de răutate, incapacitate şi mârşăvie politică

Spre disperarea uzurpatorului Palaz

Tribunalul Buzău i-a dat câştig de cauză fostului primar al Mangaliei, Claudiu Tusac, în procesul în care edilul eliberat din funcţie contesta ordinul prin care prefectul Iorga Palaz l-a suspendat din funcţie, pe motiv de incompatibilitate. Este a doua oară când primarul Mangaliei câştigă în defavoarea prefectului judeţului, după ce Iorga CP a emis abuziv două ordine de suspendare din funcţie a edilului. Prima dată, instanţa i-a dat câştig de cauză edilului din Mangalia definitiv şi irevocabil.

În opinia primarului, prefectul nu poate da de două ori un ordin în aceeaşi speţă. „Este ori rea voinţă, ori un abuz grosolan“, a declarat Tusac. Reîntors pe postul de primar, Tusac a declarat că a mai fost o dată eliberat din funcţie pentru aceeaşi faptă, iar instanţa i-a dat câştig de cauză. În decembrie 2009, prefectul a emis un ordin prin care se constata încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului primarului municipiului Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

El a atacat atunci în instanţă ordinul prefectului, iar judecătorii au decis anularea actului respectiv. Însă pe la începutul lunii decembrie anul trecut, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia în vederea cercetării primarului din Mangalia pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii şi incompatibilitate.

„Din punctul meu de vedere, ANI dovedeşte, o dată în plus, că este un organism de presiune politică, acţiunea sa nefiind altceva decât o modalitate de a mă curta să trec în barca puterii politice, aşa cum au făcut şi cu alţi primari, dar eu nu vreau“, susţinea Tusac la vremea respectivă. Revenind la decizia instanţei, sentinţa Tribunalului Buzău, emisă la sfârşitul lunii februarie, a reprezentat titlu executoriu, ceea ce înseamnă că speţa s-a judecat în recurs (înaintat de prefect) cu Tusac în calitate de primar!

Iar prin faptul că, în ciuda sentinţei, a luat în calcul emiterea unui nou ordin de suspendare a lui Tusac din funcţia de primar al municipiului Mangalia, Palaz a recunoscut implicit veridicitatea actului emis de instanţa buzoiană. Atitudinea sa mai denotă faptul că totul nu se învârte decât în jurul ambiţiilor sale – politice, nu profesionale – din cauza cărora, în cârdăşie cu alţi politicieni ai puterii, cetăţenii din Mangalia au beneficiat în locuinţele lor doar de căldura propriilor lor suflete.

„Deşi nu are onoare, aştept ca prefectul Iorga Palaz să-şi dea demisia de onoare din funcţie, ca şi din batalionul de luptă al PDL-ului, în care se află ilegal!“, a declarat Tusac. Primarul a anunţat că va cere ministrului Administraţiei şi Internelor şi primului ministru revocarea din funcţie a prefectului, care nu a dat dovadă decât de răutate, incapacitate şi mârşăvie politică.

lideruldeopinie.ro, vineri, 20 aprilie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply