Cum ţi-ai dori să fie viitorul tău primar?

0
881

O dată la patru ani, puterea se află în mâinile electoratului. Fără pretenţia de a atinge toate calităţile portretului-robot al primarului perfect, cititorii noştri încearcă să facă fişa postului unui edil şef după care râvnesc, de la care aşteaptă să facă ceva pentru localitatea în care trăiesc.

Să aibă abilităţi de conducere
Loredana Matei consideră că un primar trebuie să fie o persoană cu foarte multe calităţi, de departe, abilităţile de conducere fiind cele mai importante. Or, din punctul său de vedere, o persoană are certe abilităţi de conducere când îi poate determina pe alţii să se implice de bunăvoie într-o acţiune, şi nu pentru că s-ar teme de consecinţele pe care le-ar putea avea nesupunea lor sau supunerea formală, automată cerinţelor oficiale: „Oamenii, în general, cer unui primar să coordoneze echipe energice, eficiente, cu idei, ceea ce mi se pare esenţial pentru ca obiectivele unei comunităţi să fie atinse cu brio. Nu primarul trebuie să fie tot timpul pe teren, ci echipele sale. El trebuie doar să le controleze şi coordoneze”.

Putere de analiză
În viziunea lui Tudor Mihai, un bun primar trebuie să aibă o mare putere de analiză şi sinteză, să fie permanent centrat pe obiectivele pe care le are de îndeplinit şi, mai ales, capabil de o viziune de ansamblu: „Indiferent unde s-ar afla, un primar care dispune de aceste calităţi, va şti întotdeauna ce se întâmplă cu oamenii lui, ce fac ei concret pentru ca promisiunile lui electorale să prindă contur. Nu trebuie să fie un supraom, doar să fie supramuncitor!”.

Bun administrator al resurselor umane
Dacă un edil şef nu se va înconjura de oameni competenţi, eficienţi, puşi pe fapte mari, greu va reuşi să ducă până la capăt un proiect: „Orice şef, fie el de oraş, comună, firmă, clan, orice vă trece prin cap… dacă nu ştie să administreze resursele umane, nu va reuşi să le administreze nici pe cele materiale sau financiare. Deci, Constanţa are nevoie de un primar care să relaţioneze corect cu subalternii, dar să aibă disponibilitatea de a-i asculta şi pe cetăţeni. Pentru asta, e nevoie de muncă şi seriozitate. Sperăm ca viitorul primar să răspundă acestui portret!” (Corina Mitroiaş).

Cuget Liber, Joi, 19 Aprilie 2012. Autor: Florica Zdru.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply