Exploatarea gazelor de şist pe litoral, introdusă de către senatorul Nicolae Moga în moţiunea de cenzură

0
714


Exploatarea gazelor de şist pe litoral se numără printre argumentele Opoziţiei în moţiunea de cenzură care a fost depusă astăzi în Parlament pentru demiterea Guvernului Ungureanu. Acest punct a fost introdus la cererea senatorului PSD de Constanţa, Nicolae Moga.

Opoziţia a invocat, printre altele, şi planul Guvernului de a vinde ce mai este de vândut, modul în care se cheltuieşte banul public şi încălcarea principiului autonomiei universitare, prin înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la Târgu Mureş. Cabinetul Ungureanu se află în faţa primei moţiuni de cenzură.

De altfel, nu au trecut decât două luni de la învestirea sa şi deja opoziţia vine cu reproşuri serioase. Privatizarea Cupru Min a produs reacţii imediate în rândurile opoziţiei. Unul dintre punctele centrale ale textului moţiunii fiind vânzarea controversată despre care liderii USL spun că este nejustificată. Un alt punct fierbinte al moţiunii se referă la încălcarea principiului autonomiei universitare, de dragul UDMR, prin înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară în cadrul UMF Târgu Mureş.

De asemenea, contestarea exploatării gazelor de şist a devenit un capitol important al moţiunii de cenzură, iar senatorul PSD de Constanţa, Nicolae Moga, a fost cel care a susţinut-o. Scrie în textul moţiunii, care explică şi cum metoda de exploatare reprezintă un atentat la siguranţa sănătăţii locuitorilor din zonă.

Cât despre şansele ca moţiunea să treacă, iar Guvernul Ungureanu să plece acasă, liderii opoziţiei au declarat că ar fi parlamentari ai puterii care ar fi semnat deja moţiunea de cenzură. În prezent, opoziţia contează pe 212 parlamentari, cu 19 mai puţini decât este necesar pentru a fi trece moţiunea. Asta în timp ce puterea are 237 de deputaţi şi senatori.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Autor: Irina DITU, reporterntv.ro, 18 aprilie 2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply