Mangalia, tristeţea de primăvară: oraşul lăsat de izbelişte

0
918

După numeroasele scandaluri între reprezentanţii administraţiei locale Mangalia, nu s-a mai auzit nimic de ceva vreme. Se pare însă, că nici la ora actuală consilierii nu au făcut pace cu primarul Claudiu Tusac. Potrivit viceprimarului Lucian Vişa, 10 dintre consilieri au venit în urmă cu două zile la o şedinţă de îndată, dar numai pentru a discuta problemele urgente. Restul de proiecte şi iniţiative aflate în desfăşurare la ora actuală în municipiu nu şi-au găsit loc pe ordinea de zi, pentru că, explică Vişa, „nu a fost cale de înţelegere între consilieri şi conducerea administraţiei locale”.

Şedinţe din an în Paşti cu 10 consilieri
Vicele liberal a menţionat că, în cadrul întrevederii de luni, cei 10 membri ai CL Mangalia au votat două puncte: rectificarea bugetului local pentru 2012 şi modificarea unei hotărâri ce viza proiectul „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Mangalia”. Astfel, au fost suplimentate cheltuielile prin aprobarea achiziţionării prin leasing a echipamentului şi aparaturii medicale necesare pentru dotarea blocului operator şi secţiei ATI din cadrul Spitalului Municipal cu 700.000 de lei. De asemenea, Consiliul Local a decis să aloce aproximativ 4 milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului aceluiaşi spital. La partea de rectificare bugetară a intrat şi suplimentarea bugetului alocat sportului cu încă un milion de lei, faţă de cel acordat iniţial, o altă „urgenţă” a Mangaliei, se pare.

„Am făcut această şedinţă pentru că am fi pierdut leasingul, iar proiectul trebuia realizat. Această iniţiativă vizează dotarea unei anumite secţii din Spitalul Municipal şi reabilitarea integrală a ambulatoriului. Alte proiecte nu au fost introduse pe ordinea de zi pentru că nu au căzut de acord consilierii. Abia am reuşit să strângem 10 persoane ca să putem vota proiectul”, a explicat Vişa.

„Nu am mai avut o şedinţă normală de un an”
Referitor la consilierii absenţi, fostul vice al Mangaliei, Constantin Filimon, a explicat că era de aşteptat ca mulţi dintre membrii CL să nu poată participa la întrevedere în condiţiile în care aceasta a fost adunată doar cu câteva ore înainte. Filimon a menţionat că, cel mai probabil, până la alegeri lucrurile vor stagna în administraţia locală din sudul litoralului, pentru că, „dacă nu a fost înţelegere în patru ani, slabe şanse să mai schimbe ceva de acum încolo”.

„Ne-au anunţat cu 4-5 ore înainte. O parte dintre consilieri sunt plecaţi din localitate, chiar din ţară. Au încercat să facă o şedinţă şi săptămâna trecută, dar tot aşa de îndată. Puteau să anunţe cu trei patru zile înainte, să spună că e şedinţă extraordinară. De o şedinţă ordinară care să se desfăşoare în condiţii normale nici nu mai zic, n-am mai avut parte de aşa ceva de mai bine de-un an. Asta-i situaţia, nu cred că se va schimba ceva până la alegeri. De ce ar mai fi înţelegere? Aşa au stat lucrurile patru ani”, a explicat Constantin Filimon.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Potrivit acestuia, celelalte proiecte demarate de Tusac, respectiv schimbarea bordurilor şi realizarea izolaţiilor la blocurile din oraş, au fost stopate şi lăsate de izbelişte.

„S-a continuat un pic la borduri, dar au fost abandonate lucrările. Şi cele la reabilitarea termică a clădirilor au fost abandonate. Se fac doar lucrările de infrastructură în staţiunile Neptun-Olimp, lucrări pe banii de la Guvern”, a amintit consilierul.

Autor: Alexandra BĂLAN, Cuget Liber, Miercuri, 11 Aprilie 2012.

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply