Primarul Tusac zice că el nu a autorizat aşa ceva! Voi îl credeţi?

0
865

Ultimul exponat al Muzeului de Arheologie Callatis din Mangalia nu este cine ştie ce artefact antic, ci o extensie a crâşmei deţinute de consilierul PSD Daniel Slăvescu. Acesta a început deja lucrările, turnând ciment pe fostul spaţiu verde din faţa muzeului, beneficiind astfel de o hotărâre de consiliu local de anul trecut, prin care s-a trecut respectivul spaţiu din domeniul public, în cel privat şi în cele din urmă în folosinţa consilierului.

Votul cu pricina a fost unul cu scandal şi a stat la baza excluderii fostului lider PNL Mangalia, Viorel Oleniuc, după cum declară chiar acesta. “Trecerea în domeniul public privat a fost posibilă cu ajutorul votului preşedintelui liberal Andrei Sorin, ca urmare a colaborării şi negocierii cu Mihai Claudiu Tusac. Pentru că m-am opus vehement şi i-am reproşat în plenul şedinţei: Să-ţi fie ruşine!, am fost exclus din PNL pentru jigniri aduse colegilor. Acum, liberalii rămaşi care l-au ajutat pe Tusac să prăduiască şi acest petec al Muzeului Callatis au curajul să spună că le este ruşine?”, a declarat Oleniuc, pentru Replica.

Lucrurile sunt chiar mai complicate de atât, întrucât, din câte se pare, patronul cârciumii avea nevoie de un aviz de la Ministerul Culturii, pentru că terasa sa acoperă complet faţada muzeului, operă de artă aflată în patrimoniul naţional. În aceste condiţii, singurii privilegiaţi care vor mai putea admira faţada muzeului vor fi clienţii crâşmei, deveniţi, iată, consumatori de şpriţ, dar şi de artă.

Referitor la aviz, se pare că acesta s-ar referi doar la o terasă în aer liber, însă primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, nu a ştiut (sau nu a vrut) să ne ofere detalii legate de investiţie. Ba mai mult, Tusac a spus că el nu îşi aminteşte nici de hotărârea de consiliu mai-sus menţionată, dar nici de eliberarea vreunei autorizaţii de construcţie: Eu ştiam că în zonă se fac trotuare. Eu nu am autorizat nici o altă lucrare în afară de trotuare….

Foarte interesant ce spune edilul şef, gura târgului comentând însă că el a dat undă verde lucrărilor, cu sau fără toate autorizaţiile la zi, iar până la urmă, Slăvescu este un om de afaceri care a profitat de ocazie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cristian ANTON, Alexandra ANTON

Replica, 22.03.2012.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply