Editia de Sud: Plecat la ”vanatoare” de voturi prin spital, primarul Tusac s-a intors cu tolba goala!

0
781

Primarul Mihai Claudiu Tusac a efectuat, ieri, la ora 12.30, o vizita de ”lucru” la Spitalul Municipal Mangalia, unde a aparut, asa cum ne-a obisnuit, cu 30 minute intirziere. Edilul a fost insotit de catre Lucian Faliboga si Bogdan Maganu, oamenii sai de incredere si cei care il sfatuiesc pe Mihai Claudiu Tusac numai de bine.

Desi avea calitatea de invitat al unitatii sanitare, primarul a cerut ca la discutii sa participe toti medicii si toti asistentii-sefi, care au fost nevoiti sa piarda jumatate de ora pina la sosirea delegatiei Primariei.

Surse medicale ne-au declarat ca, in repetate rinduri, primarul Tusac a precizat ca motivul pentru care se afla in mijlocul cadrelor medicale il reprezinta dorinta de a afla daca unitatea sanitara sta bine din punct de vedere financiar.

”De mai multe ori, primarul a spus ca daca spitalul are nevoie de bani, Primaria este in masura sa aloce fonduri de la buget. In momentul in care mai multi medici si chiar directorul financiar-contabil al unitatii i-au spus ca, intr-adevar, spitalul nu sta deloc bine la capitolul fonduri, primarul a raspuns ca institutia pe care o conduce nu are cum sa-i ajute, deoarece bugetul local este modest. In acel moment, toti am ramas blocati, deoarece, cu doar citeva minute mai devreme primarul Tusac ne spusese ca ne poate ajuta daca nu ne descurcam cu banii… Din acea clipa, pentru toate cadrele medicale a devenit limpede faptul ca primarul Tusac s-a aflat la spital intr-o vizita electorala si ca a incercat, prin promisiuni pe care nu le poate indeplini, sa cistige voturi. Pe de alta parte, cadrele sanitare nu aveau de ce sa participe la discutii, intrucit nu se ocupa de partea economica a unitatii. Dialogul ar fi trebuit purtat cu managerul si directorul financiar-contabil”, ne-a declarat un cadru medical prezent la intilnire.

Alte surse din interiorul spitalului ne-au precizat faptul ca o intilnire similara a avut loc, tot la spital, si in urma cu patru ani, chiar inainte de alegerile locale, cind, candidatul, de atunci, Mihai Claudiu Tusac le-a spus cadrelor medicale ca daca ii vor da voturile, va transforma spitalul intr-o unitate sanitara de exceptie. ”Din pacate, primarul Tusac nu s-a tinut de cuvint, astfel ca in cei patru ani de mandat nu a mai trecut niciodata prin spital, iar de ajutor financiar, nici nu mai vorbim”, ne-a spus o asistenta-sefa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pe durata intilnirii, cei doi consilieri ai primarului Tusac i-au luat apararea sefului lor, de multe ori, pe ton ridicat si ironic, dind dovada de lipsa de respect pentru medici care, dupa cum se stie, au ani de studii in spate.

14 martie 2012, Editia de Sud.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply