Funcţionarii locali, obligaţi să returneze TOATE suplimentele salariale din 2009 încoace

0
770

farmec.ro
carturesti.ro%20

Guvernul pregăteşte o lovitură grea pentru buzunarul a zeci de mii de funcţionari din administraţia locală. Oamenii vor fi obligaţi să returneze toţi banii pe care i-au primit sub formă de suplimente salariale din 2009 încoace. Măsura îi va zdruncina serios din punct de vedere financiar pe mulţi funcţionari.

Fiecare trebuie să returneze aproximativ 15 mii de lei, adică o sută cincizeci de milioane de lei vechi. UDMR cere amnistie fiscală, dar democrat-liberalii n-au plecat deocamdată urechea la solicitarea maghiarilor.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, sporurile salariale acordate angajaţilor din primării şi Consilii Judeţene au fost ilegale. Asta deşi banii au fost daţi în urma unor contracte colective de muncă şi au primit avizul de legalitate al prefecturilor şi chiar al Ministerului Muncii. Unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut noul şef al guvernului a fost să se intereseze câţi bani are de recuperat.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut, la finalul lunii trecute, tuturor primariilor si consiliilor judetene sa-i comunice situatia exacta a angajatilor si sumele pe care acestia trebuie sa le inapoieze. De asemenea, seful executivului vrea sa stie si cine a contestat in instanta decizia de returnare a banilor.

Primăriile au făcut apel la instanţe

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Toate primăriile au primit deciziile de imputare de la Curtea de Conturi, dar multe au făcut apel la instanţe. Nicio decizie nu a fost însă favorabilă angajaţilor, iar în perioada următoare primarii vor notifica personal oamenii din subordine că trebuie să restituie banii.

Fiecare angajat al primariilor si consiliilor judetene a primit, vreme de mai multi ani, suplimente salariale cuprinse intre 400 si 800 de lei. Din 2009 aceste sporuri au fost declarate ilegale, iar acum oamenii trebuie sa returneze banii. Fiecare angajat trebuie sa scoata din buzunar aproximativ 15.000 de lei plus penalitati, si asta pentru suplimentele primite doar in 2009 si 2010. Inmultit cu 250.000, numarul functionarilor din primarii si consilii judetene, suma pe care o va strange Guvernul va fi de aproape un miliard de euro.

REALITATEA.NET


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply