Mişcarea Populară, în chinurile facerii: “Este nevoie de gruparea dreptei”

0
880

Înfiinţarea Mişcării Populare ca o alternativă la Uniunea Social Liberală a pus pe jar liderii formaţiunilor politice de dreapta. Se fac calcule, se iau în dezbatere fel şi fel de variante, precum şi termenul de înfiinţare al acesteia. Mai mult, se încearcă stabilirea culorii şi a siglei  care va reprezenta Mişcarea Populară.

Mişcarea Populară pe care PDL intenţionează să o creeze ar putea cuprinde partide precum PNŢCD şi ecologiştii, iar sigla acestei mişcări ar putea fi inima, iar culoarea – verde sau albastru.

Democrat-liberalii consideră că sunt compatibili cu PNŢCD şi cu ecologiştii pentru a forma Mişcarea Populară, având în vedere că PNŢCD este membru PPE, ca şi PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologiştii este importantă. În acest context, unii democrat-liberali ar considera oportună cooptarea în Mişcarea Populară a UNPR, însă alţii sunt de părere că, din punct de vedere doctrinar, în acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid.

Democrat-liberalii doresc crearea Mişcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stânga. În acest sens, conducerea PDL a lansat organi-zaţiilor locale un sondaj privind modul în care ar reacţiona electoratul la schimbarea siglei şi culorii partidului.

Surse din cadrul partidului susţin că Mişcarea Populară ar trebui să fie construită înainte de alegeri şi să includă PNŢCD, PNG, PDL şi Partidul Ecologist, dar şi UNPR.

În acest context, deputatul PDL Zanfir Iorguş a declarat că el face parte din rândul celor care consideră calificarea scenei politice între stânga şi dreapta ca fiind benefică pentru oameni.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Este nevoie de gruparea dreptei. Eu reprezint şi latura creştin-democrată şi de aceea consider că din această formaţiune ar trebui să facă parte şi PNŢCD”, a declarat Iorguş.

Întrebat dacă este oportun ca în Mişcarea Populară să fie cooptat şi UNPR-ul, care din punct de vedere doctrinar nu este compatibil cu PDL, Iorguş a spus că partidele din România nu sunt poziţionate suficient.

„Dacă UNPR doreşte să vină alături de noi este foarte bine. Eu cred că există dialog pentru toată lumea. De altfel, cred că este bine ca în Mişcarea Populară să vină toţi cei care vor să contureze familia de dreapta”, a mai spus deputatul Zanfir Iorguş.

În altă ordine de idei, în interiorul filialelor PDL din ţară, se iau în discuţie posibile candidaturi co-mune pe listele pentru primării, consilii locale şi judeţene ale celor care vor veni în Mişcarea Populară dacă aceasta s-ar înfiinţa înainte de alegerile din iunie.

Cuget Liber, Luni, 27 Februarie 2012. Autor : Carmen MOCANU.

http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-miscarea-populara-in-chinurile-facerii-este-nevoie-de-gruparea-dreptei-122705


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply