A revenit la primărie, cu 20 de kile în minus

0
730

Tusac zice că vinovaţi pentru lipsa căldurii la Mangalia sunt Mincă, Iorguş şi Palaz

Cu 20 de kilograme mai slab decât atunci când îl elibera din funcţie, pentru a doua oară, prefectul Claudiu Palaz, Claudiu Tusac a revenit în Primăria Mangalia. Şi-a reluat atribuţiile de primar, a convocat consilierii joi, la 11 noaptea, la discuţii. O parte a onorat invitaţia, alţii sunt momentan reticenţi faţă de declaraţiile lui Tusac, conform cărora urmează să fie îngropată securea războiului, cel puţin până la alegeri.

De la revenirea în primărie (joi), Tusac a avut şi mai multe discuţii cu angajaţii instituţiei – cei care au mai rămas. Este cert că un consilier al lui Tusac a schimbat macazul – este vorba despre Dan Georgescu, în timp ce alţi funcţionari au anunţat că îşi caută alte locuri de muncă, unde mediul este mai clar sau mai bine plătit, după cum a dat de înţeles chiar Tusac.

Înainte să trecem la lucrurile enunţate cu gravitate în glas de edilul Mangaliei, menţionăm şi declaraţia lui Tusac vizavi de miraculoasa sa cură de slăbire: M-am abţinut de la mâncare, dar este şi pe fond de stres. Am suferit, la fel şi familia mea alături de mine. Mi se pare un genocid că populaţia Mangaliei a stat în frig. Tusac a deplâns condiţiile teribile pe care mangalioţii au fost nevoiţi să le suporte, el susţinând însă că, înainte să fie căutaţi vinovaţii, cei care i-au ţinut locul cât a fost eliberat din funcţie, ar fi trebuit să se gândească la soluţii. S-a spus că Tusac a lăsat primăria fără bani. Nu este adevărat. Bani au fost, au venit şi banii de la Guvern, dar trei săptămâni au fost ţinuţi în cont, a spus Tusac, referindu-se la problema lipsei căldurii, el adăugând că:

Tot ce s-a întâmplat e o campanie agresivă purtată de Ion Mincă, Zanfir Iorguş şi Claudiu Palaz. Acest lucru este confirmat de faptul că ultimul viceprimar a ţinut nejustificat, 3 săptămâni, banii de la Guvern. Pentru aceste fapte trebuie să plătească cineva, pentru faptul că populaţia a stat în frig. Vă reamintesc faptul că până pe 14 noiembrie, cât am fost eu în primărie, a fost căldură. Tusac a ţinut să precizeze că se va demonstra că el nu are nici o legătură cu firma de termoficare, ba chiar a îndemnat populaţia să facă ce crede, să se adreseze şi instanţei dacă locuinţele au fost afectate de lipsa căldurii şi a concluzionat că s-a demonstrat că el este un bun administrator, de vreme ce el a lăsat pe 14 noiembrie primăria cu mai puţine datorii decât a preluat-o în 2008, după mandatul lui Iorguş.

Până la stabilirea unui vinovat pentru lipsa căldurii, Tusac a precizat că prioritatea zero este furnizarea apei calde şi a căldurii în regim de continuitate. Tot el a făcut apel la consilieri să vină să voteze proiectele care sunt importante pentru cetăţeni şi să lase războiul politic deoparte, până la alegeri. Cu tot apelul pacifist, Tusac nu a omis să precizeze că, după eliberarea sa din funcţie,cei care au rămas în primărie au oprit proiectele demarate de el şi au scos de pe pereţi până şi imaginile cu proiecte. E o atitudine sălbatică, e grotesc. Au oprit pachetele pentru pensionari, cadourile pentru copii, a spus Tusac. Evident, în conferinţa de presă de vineri, Claudiu Tusac a comentat abuzurile prefectului Claudiu Palaz, pe care l-a contrazis şi în privinţa viceprimarului: Viceprimar e Lucian Vişa, ales de consilieri.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tot în referire la abuzurile pe care le-ar fi comis Palaz, Tusac a spus că s-a adresat şi Comisiei Europene pentru Drepturile Omului, care i-a şi răspuns, după o lună, el desfăcând plicul cu răspunsul chiar în faţa presei. A precizat însă că va comunica răspunsul cu o altă ocazie. Ulterior conferinţei, în spirit de glumă, Tusac a spus că nu poate spune dacă va mai candida la Primăria Mangalia, dar că următorul mandat s-ar vrea prefect, fiindcă a văzut ce poate face un prefect primarilor.

Alexandra ANTON

Replica, Prima pagină, 25 feb 2012


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply