„Little Genius” din Mangalia, Nicole Cristea, a obținut titlul de „Champion”, la Olimpiada Internațională de Aritmetică mentală din Dubai! Nicole este elevă în clasa I, la Liceul Teoretic „Callatis”

0
588
Nicole Cristea este o fetiță remarcabilă, caracterizată de o inteligență sclipitoare și o
dorință puternică de a învăța și de a se dezvolta. Deși este doar în clasa I, Nicole a demonstrat o capacitate excepțională de a calcula mental, un talent care i-a adus numeroase premii și recunoașteri. Este perseverentă, dedicată și foarte disciplinată, capabilă să își gestioneze timpul eficient între școală și activitățile extracurriculare.
Nicole este foarte entuziastă și curioasă, mereu dornică să învețe lucruri noi și să își
depășească limitele. Ea arată o maturitate neobișnuită pentru vârsta ei, fiind foarte conștientă de importanța educației și a dezvoltării personale. Este prietenoasă, empatică și are abilitatea de a lucra bine în echipă, calități care o fac un model pentru colegii ei.
La vârsta de 5 ani, Nicole a fost înscrisă la Centrul de Aritmetică mentală Soroban din
Constanța, denumit NOMIN JYUKU Constanța. Aici, Nicole și-a dezvoltat rapid abilitățile de calcul mental, reușind să calculeze adunări și scăderi cu cifre de până la 10 în câteva milisecunde și adunări și scăderi cu câte 5 numere, în doar câteva secunde.
1. Premiul Little Genius, la Olimpiada European Mental Arithmetic Cup.
La vârsta de 6 ani, Nicole a participat la prima sa Olimpiadă organizată în România,
European Mental Arithmetic Cup, unde au participat copii din 7 țări. Nicole a obținut Premiul „Little Genius” la categoria ei, fiind singura care a reușit să rezolve corect toate cele 200 de exerciții în maxim 20 de minute. Acest premiu este superior locului I, intrucat sunt rari copiii care fac toate exerciile corecte intr-un anumit interval de timp.
2. Promovarea Examenului Soroban 9:
La finalul anului 2023, Nicole a promovat examenul aferent nivelului Soroban 9,
demonstrând un progres continuu și o aprofundare a cunoștințelor în Aritmetica mentală.
3. Titlul de Champion la Olimpiada Internațională WAMAS din Dubai:
În luna mai 2024, Nicole a participat la Olimpiada Internațională WAMAS din Dubai,
unde au concurat aproximativ 350 de copii din 19 țări. Nicole a obținut „titlul de Champion” la categoria ei, având cel mai mare punctaj la exercițiile realizate, fiind singura din Romania care a obținut acest premiu, la categoria ei. Acest premiu a dovedit inca o data ca românii sunt talentati si muncesc foarte mult pentru a obtine rezultate uimitoare. Acest titlu este acordat copiilor care realizeaza cel mai mare punctaj, la acea categorie, fiind considerati cei mai buni din lume.
4. Olimpiada Nationala de Soroban si Calcul Mental NOMIN JYUKU – Bucuresti.
In prezent, Nicole se pregateste pentru o nouă Olimpiada natională, care va avea loc la
Bucuresti in luna iunie 2024, pentru care realizează in jur de 800 de exercitii pe zi.
Dedicație și Perseverență
Nicole face saptamanal naveta din Mangalia la Constanța, pentru a participa la activitățile de Aritmetică mentală, în ciuda faptului că a existat un centru similar în Mangalia, care s-a desființat, din lipsă de interes. Această dedicare subliniază dorința și angajamentul ei față de excelență.
Prin realizările sale remarcabile și prin dedicarea de care a dat dovadă, Nicole Cristea este un exemplu de excelență și perseverență. Abilitățile și reușitele ei reflectă nu doar talentul său, ci și un potențial extraordinar pentru a contribui la dezvoltarea României în viitor. Nicole a fost inscrisa pentru includerea ei în Programul Național 100 de Tineri pentru Dezvoltarea României, din cadrul Fundatiei Dan Voiculescu.
Nicole Cristea este mândră că face parte din echipa de campioni ai Centrului de Aritmetică mentală Soroban din Constanța:


Mangalia News, 25.05.2024.



piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România



Leave a Reply