Lansarea proiectului “Anghel Saligny – Dincolo de pod”, inițiat de Asociația Youth Vision for Society, cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România

0
212
Asociația Youth Vision for Society lansează proiectul “Anghel Saligny – Dincolo de pod”, la 140 de ani de la începerea proiectării de către Anghel Saligny a primelor silozuri din lume ce au utilizat beton armat.
Anghel Saligny, inginer român, este renumit pentru proiectarea și construcția podului peste Dunăre, Fetești – Cernavodă, cel mai lung pod din Europa și al treilea din lume, la acel moment.
Însă povestea sa continuă dincolo de podul de la Cernavodă. Proiectul va face posibilă cunoașterea lui Anghel Saligny prin prisma tuturor construcțiilor sale, acesta având contribuții semnificative și în dezvoltarea porturilor Constanța, Brăila și Galați.
Prin intermediul proiectului și a unor tururi ghidate veți intra în universul inginerului cunoscând fiecare construcție a acestuia. Lucrările lui Saligny vor fi aduse mai aproape de dumneavoastră și prin expunerea planurilor, schițelor și machetelor construcțiilor la care acesta a lucrat.
Astfel, vă invităm să vă alăturați proiectului, pentru a-l descoperi pe Anghel Saligny din perspectiva altor construcții reprezentative pentru România.
Pentru mai multe informații despre proiectul “Anghel Saligny – Dincolo de pod” și evenimentele asociate, vă rugăm să accesați website-ul nostru la adresa https://dincolodepod.yvs.ro/.
Proiectul este susținut de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul de arhitectură și The King’s Foundation.

Mangalia News, 20.04.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply