România, pe locul 2 între țările europene (37 de țări) și pe locul 5 între toate cele 54 de țări participante la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2024

0
244
România s-a clasat pe locul 2 între țările europene (37 de țări) și pe locul 5 între toate cele 54 de țări participante la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2024 (EGMO 2024), care s-a desfășurat în perioada 11-17 aprilie 2023, în Tskaltubo, Georgia.
Rezultatele obținute au fost foarte bune:
  • 2 medalii de aur – Mădălina-Gabriela Pîrvulescu (Colegiul Național „Frații Buzești”, Craiova) și Aida Mitroi (Liceul Internațional de Informatică București);
  • 2 medalii de argint – Mara-Ioana Zaharia (Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Galați) și Cîrjea Ana Gabriela (Colegiul Național „C. D. Loga”, Timișoara).
Echipa a fost condusă de prof. Mihail Bălună, redactor șef la Gazeta Matematică, având-o ca adjunct pe prof. Anca Băltărigă, Liceul Internațional de Informatică București. Felicitări elevelor și profesorilor care, pe parcursul anilor de școală, au contribuit la pregătirea lor!


Mangalia News, 18.04.2024.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply