Ansamblul folcloric „Dor Transilvan” al CTP din Cluj Napoca aniversează luna aceasta 30 de ani de activitate artistică | FOTO-VIDEO

1
355
Singurul ansamblu folcloric de întreprindere înființat în România după Revoluție aniversează 30 de ani de activitate. 
Ansamblul folcloric Dor Transilvan al Companiei de Transport Public din Cluj Napoca aniversează luna aceasta 30 de ani de activitate artistică. Înființat în aprilie 1994 de către Sindicatul din instituție ansamblul „Dor Transilvan” a debutat național, în septembrie 1994 cu ocazia participării la festivalul internațional Cerbul de Aur și internațional la Festivalul de folclor din Middlesbrough, Anglia, în 1995.
”La trei ani de la înființare realiza împreună cu doamna Mărioara Murărescu, celebra realizatoare de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, primul spectacol Tezaur Folcloric la Cluj Napoca, continuând o fructuoasă colaborare cu TVR și valoroșii redactori și realizatori de emisiuni folclorice Florentina Szatmari, Mărioara Murărescu, Niculina Merceanu, Sava Negrean Brudașcu (redactor la TVR Cluj), Sergiu Vitalian Vaida, Elise Stan și Iuliana Tudor. O colaborare permanentă și neîntreruptă până în ziua de astăzi”. (…)
Continuarea, pe stiridecluj.ro
„DOR TRANSILVAN, 30 DE ANI”, DOUĂ SPECTACOLE FESTIVE, la Casa de Cultură a Studenților, Cluj-Napoca: Vineri, 12 aprilie 2024 și Duminică, 14 aprilie 2024, de la ora 18:00. Biletele pentru cele două spectacole festive se găsesc pe entertix.ro și în rețeaua magazinelor Cărturești din Iulius Mall, Platinia și Vivo.
Tiberiu Groza, directorul artistic al Ansamblului Folcloric „Dor Transilvan”, ne oferă o Suită de jocuri codrenesti cu acest minunat ansamblu folcloric:

Adrian Ardelean: Tiberiu, mi-au dat lacrimile, pe cuvant! Din pacate, ajung in Cluj doar in iunie, deci mult dupa spectacolul “Dor Transilvan, 30 de ani”, dar CU SUFLETUL sunt langa voi! La multi ani!
MN: Ne alăturăm și noi prietenului nostru drag, ardeleanul „rătăcit prin Canada” și, cu aceeași emoție și admirație, urăm Ansamblului folcloric „Dor Transilvan” – La mulți ani, cu mari succese întru păstrarea și promovarea folclorului autentic românesc.
Citiți și „30 de adamante întru nemurire: DANSUL, MUZICHIA ȘI CUVÂNTUL. Dor Transilvan”.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Felicitari Ansamblului Folcloric Dor Transilvan pentru cei 30 de ani de activitate artistica! Este un lucru impresionant si de admirat faptul ca acest ansamblu a rezistat si a evoluat de atatia ani. Sunteti o adevarata comoara a culturii romanesti si mergeti mai departe cu mandrie si pasiune pentru dansul si muzica autentica. Va felicit si va doresc mult succes in continuare, iar spectacolul vostru se anunta a fi un adevarat regal folcloric! Cu siguranta ma voi bucura si eu de el, chiar daca nu pot ajunge la cele doua spectacole festive. La multi ani, Dor Transilvan si sa ne bucuram de minunatele voastre reprezentatii artistic !

Leave a Reply