Olimpiadele Preșcolarilor – singura campanie națională dedicată talentelor precoce, primește înscrieri până la data de 3 mai!

0
389
Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a lansat campania națională Olimpiadele Preșcolarilor, dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani. Această inițiativă unică în România își propune să identifice și să încurajeze potențialul extraordinar al micuților, oferindu-le șansa de a fi descoperiți și îndrumați corect. Pornind de la ideea că talentul nu cunoaște vârstă, Olimpiadele Preșcolarilor susțin și încurajează, de 12 ani, dezvoltarea integrală a copiilor, promovând creativitatea, înțelegerea și pasiunea pentru învățare încă de la o vârstă fragedă. „Olimpiadele Preșcolarilor” beneficiază de recunoaștere în domeniul educațional, fiind singurul concurs național recunoscut de autorități și care face parte din calendarul aprobat al activităților educaționale.
Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României aduce în prim plan importanța unei abordări holistice în educație, în care fiecare copil este încurajat să-și descopere și să-și exploreze potențialul în direcția potrivită. Olimpiadele Preșcolarilor oferă copiilor șansa de a-și dezvolta abilitățile cognitive, sociale și emoționale într-un mod interactiv. Olimpiadele Preșcolarilor oferă educatorilor și părinților un instrument educațional potrivit pentru identificarea copiilor cu abilități înalte, în vederea dezvoltării ulterioare a practicilor educaționale adecvate nevoilor și potențialului acestor copii.
Această campanie nu se axează doar pe competiție, ci pune accentul și pe colaborare și încurajarea reciprocă între micuți. Fiecare activitate desfășurată în cadrul Olimpiadelor Preșcolarilor este gândită pentru a stimula gândirea creativă, rezolvarea de probleme și lucrul în echipă, pregătindu-i pe cei mici pentru provocările viitoare.
Toate activitățile din cadrul Olimpiadele Preșcolarilor sunt adaptate specificului vârstei preșcolare și sunt coordonate de către profesioniști din domeniul educației și dezvoltării copiilor. Campania Olimpiadele Preșcolarilor se desfășoară în perioada 29 martie – 29 mai, iar înscrierile se fac până pe 3 mai pe fundatiadanvoiculescu.ro.
Din 2012, peste 25.000 de micuți din întreaga țară au participat în cadrul campaniei Olimpiadele Preșcolarilor, fiind un proiect de succes, care a contribuit semnificativ la dezvoltarea socio-emoțională și cognitivă a preșcolarilor.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply